• пʼятниця

    4 жовтня, 2024

  • 21.8°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 4 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 21.8° Похмуро

Вперше з початку війни музей Верещагіна в Миколаєві відкрив двері для молодят

Миколаївський художній музей імені Василя Верещагіна традиційно був однією з улюблених локацій миколаївських молодят для проведення весільних фотосесій. І ось вперше з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну музей повернувся до цієї доброї традиції.

Про це повідомляється на сторінці музею в Facebook.

Майже рік, до 23 лютого 2023 року музей не бачив у своїх стінах закоханих облич.

— Рік пройшов від початку війни, але життя дивує приємними подіями. Сьогодні музей вперше від початку військових дій розкрив двері для молодят, що завітали на весільну фотосесію. Новій родині надана можливість втримати мить першого дня подружнього життя серед чудових локацій старовинного інтер’єру, прикрашеного скульптурою та архітектурними елементами із зображенням геометричних фігур та рослин, – йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що у Миколаївському музеї суднобудування і флоту готуються знов приймати відвідувачів. Працівники закладу відновлюють експозиційні зали, дістають перенесені у сховища експонати та працюють над новими виставками. Через обстріли у будівлі музею не залишилось майже жодного вцілілого вікна. Деякі експонати пакували та переносили у сховище, деякі зносили в приміщення, де менше вікон.

Читайте також: