• пʼятниця

    4 жовтня, 2024

  • 15.1°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 4 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 15.1° Похмуро

«Навесні, якщо не буде перешкод», — в ДЖКГ розповіли, коли дюкер в Варварівці перейде на баланс водоканалу

Дюкер у Варварівці передадуть на баланс «Миколаївводоканалу» навесні цього року. 

Про це в коментарі «НикВести» розповів директор департаменту житлово-комунального господарства Дмитро Бездольний.

Згідно з інформацією від директора «Миколївводоканалу» Бориса Дуденка, наразі дюкер ще не перейшов на баланс підприємства.

— Можу сказати, що замовником будівництва дюкера, був житлово-комунальний департамент. Знаю, що процес передачі дюкера йшов, але поки що він не знаходиться на балансі «Миколаївводоканалу», – сказав  Борис Дуденко. 

Голова департаменту ЖКГ Миколаївської міськради повідомив, що процес передачі дюкера перебуває на фінальній стадії та очікується, що зможе бути завершений навесні, якщо не буде додаткових перешкод. 

— Головна затримка, що була пов'язана з тим, що були розгляди у правоохоронних органах, наскільки я знаю, вони й досі тривають. Коли проходять перевірки документи вилучать зазвичай в оригіналах, в заявку з цим є деякі складності проводити процедуру здачі в експлуатацію. На цей час ДЖКГ проводить роботу, щодо того аби закінчити збір необхідних документів, і пройти процедуру вводу в експлуатацію й передати його на баланс водоканалу. Роботи по передачі на фінальній стадії. Процес триває, він не застиг. Я сподіваюся, що навесні, в березні чи квітні, якщо не буде якихось додаткових перешкод, ми закінчимо цю процедуру, – Дмитро Бездольний

Нагадаємо, що будівництво дюкера почалось у вересні 2019 року за замовленням житлово-комунального департаменту Миколаївської міськради. Будівництво дюкера до Варварівки було розпочато у 2019 році за рахунок коштів субвенції з державного бюджету – було витрачено 19,5 мільйонів гривень. Для закінчення будівництва об'єкта інфраструктури Миколаївська міська рада просила фінансування у 2020 році за рахунок коштів ДФРР у розмірі 36 мільйонів гривень. 

Ще 21 мільйон гривень було виділено на реалізацію проекту із коштів міського бюджету Миколаєва, щоб завершити будівництво дюкера та забезпечити мікрорайон водопроводом уже у 2020 році. 

5 листопада 2020 року відбулася урочиста церемонія запуску водопроводу до мікрорайону Варварівка.

Нагадаємо, що 27 червня 2021 року в елементі системи водопостачання з'явилися великі тріщиниПісля чого робітники почали замазувати тріщини частини дюкера у мікрорайоні Варварівка.

Згодом у грудні 2021 року в департаменті повідомили, що дюкер у Варварівці знаходиться у статусі об'єкта незавершеного будівництваТерміни його передачі на баланс «Миколаївводоканалу» не вказувалися.

Читайте також: