• пʼятниця

    4 жовтня, 2024

  • 15.6°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 4 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 15.6° Похмуро

Доставляли з поля бою техніку окупантів: в «Миколаївелектротрансі» розповіли, як підприємство допомагало ЗСУ під час війни

Комунальне підприємство «Миколаївелектротранс» з початку війни передало Збройним Силам України близько 36 одиниць техніки, включаючи танки, БМП та пушки, які було витягнуто з боліт та відремонтовано. Допомога комунальників дозволила збільшити чисельність техніки, необхідної для захисту території від окупантів.

Про це в ефірі програми «Діалог» ТРК «МАРТ» розповів директор КП «Миколаївелектротранс» Юрій Сметана.

Юрій Сметана заявив, що протягом усього періоду конфлікту комунальники не зупиняли роботу, а навпаки, надавали допомогу Збройним Силам України в доставці техніки, яка була захоплена з бойових дій.

— Ми жодного дня не зупиняли роботу. Ми працювали кожного дня, забезпечуючи перевезення миколаївців та гостей міста по маршрутах, які могли працювати на той час. Ми допомагали Збройним Силам України по доставці безпосередньо з поля бою техніки окупантів. Коли Збройні Сили відбивали атаки, робили контрнаступ, на наступний день або через день я спільно з моїми колегами, з колегами з інших комунальних підприємств ми виїжджали на місця та забирали БМП, пушки. Буквально 1,5 км від Миколаєва ми витягли з болота танк і передали його Збройним Силам України. Загалом це близько 36 одиниць техніки, яку спільно було витягнуто, доставлено та передано ЗСУ. Це різна техніка, як така, що потрібно було замінити лише акумулятори, її росіяни залишили, так і та, яка йшла далі на ремонт, відновлювалась і працює на захист нашої держави, – сказав він. 

Нагадаємо, що директор «Миколаївелектротрансу» Юрій Сметана розповів, що за час воєнних дій збитки підприємства склали 141 мільйон гривень, з яких 46 мільйонів – технічні.
 

Читайте також: