• четвер

    19 вересня, 2024

  • 19.9°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 19.9° Переважно ясно

Прага передасть Україні автомобілі «швидкої допомоги»

Прага передасть Україні чотири автомобілі «швидкої допомоги» загальною вартістю близько мільйона крон (близько 40 тисяч євро).

Про це пише «УП» з посиланням на пражське радіо.

Зазначається, що раніше чеська столиця вже відправляла в Україну медикаменти, дизельні обігрівачі та електростанції.

Ідеться про автомобілі типу Mercedes Benz ML 280 CDI 4matic, призначені для надання медичної допомоги в польових умовах.

Вартість усіх чотирьох автівок, за експертною оцінкою, становить 986 тисяч крон.

Нагадаємо, восени 2022 року Миколаївська міськлікарня №1 отримала дві машини «швидкої» у якості гуманітарної допомоги. Тоді директорка закладу Марія Грачова заявила, що авто вкрай необхідні для надання допомоги важко хворим, однак пізніше віддала машину у користування пологовому будинку №3.

На ній головний лікар пологового Олег Іщенко у квітні поїхав на зустріч у ресторан з Марією Грачовою.

Тоді він пояснив, що взяв автівку, аби вирішити особисті питання, що стосуються медицини у місті. Однак пізніше почав вимагати вибачень від головного редактора «НикВести» Олега Деренюги, який зафільмував використання машини не за прямим призначенням.

Раніше повідомлялося, що Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич заявив, що «провів бесіду» з директором пологового будинку №3 Олегом Іщенком, який використав гуманітарну «швидку» для зустрічі з колегою у ресторані. 

В свою чергу, начальниця управління охорони здоров’я міськради Ірина Шамрай заявила, що використання гуманітарних «швидких» в особистих цілях — непоодинока практика.

Читайте також: