• четвер

    19 вересня, 2024

  • 19.9°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 19.9° Переважно ясно

Постачав зброю для війни проти України: СБУ оголосила підозру главі держкорпорації РФ Чемезову

Служба безпеки України  повідомила про підозру Сергію Чемезова — гендиректору російської корпорації «Ростех», яка є монополістом у сфері постачання озброєнь та боєприпасів для окупаційних угруповань РФ.

Про це повідомили у СБУ.

Зазначається, що Сергій Чемезов входить до кола друзів і найближчих соратників Володимира Путіна, з яким познайомився ще за часів служби в КДБ колишнього Радянського союзу.

«Завдяки такій наближеності до очільника Кремля Чемезов понад 15 років є незмінним керівником ключової корпорації військово-промислового комплексу країни-агресора», — йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що компанії «Ростеху» виробляють до 80% військової техніки, озброєнь та боєприпасів для ведення війни проти України. Серед них — концерни «Калашников», «Уралвагонзавод», «Вертольоти Росії» та «Об’єднана авіабудівельна корпорація», які постачають окупантам танки, бойову авіацію та ракетні комплекси.

«Співробітники Служби безпеки задокументувала факти передачі компаніями Чемезова для Міноборони РФ оптових партій: винищувачів СУ-30, СУ-35, СУ-57; фронтових винищувачів-бомбардувальників СУ-34; балістичних ракет типу Х-47М «Кинджал»; бойових гелікоптерів Ка-52 та Мі-28; ударних та розвідувальних дронів; військово-транспортних літаків Іл-76; танків Т-90М, Т-80БВМ і Т-72Б3М; бойових машин піхоти БМП-2М і БМП-3; реактивних систем залпового вогню «Торнадо-С» і «Торнадо-Г» та самохідних гаубиць «Мста-С», —йдеться у повідомленні.

На підставі зібраних доказів повідомили Сергію Чемезову повідомлено про підозру за частиною 4 статті 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України).

Нагажаємо, що Служба безпеки України в Миколаївській області викрила російську агентурну мережу з 13 місцевих жителів, які працювали на ФСБ.

Нагадаємо, СБУ затримала у Миколаєві працівницю ліцею, яка підозрюється у роботі на підрозділ інформаційно-психологічних операцій головного управління генштабу ЗС РФ (ГРУ).

Раніше, Служба безпеки України затримала двох чиновниць, які публічно виправдовували збройну агресію РФ. Фігурантками є очільниця одного з підрозділів АТ «Миколаївобленерго» та її заступниця.

Читайте також: