• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 15.4°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 15.4° Ясне небо

«Десять сіл на правобережжі Херсонщини відновлювати недоцільно», — голова ОВА Прокудін

Фото для ілюстрації

Голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив, що на правобережній частині області не планують відновлювати близько десяти маленьких сіл.

Про це він сказав в інтерв’ю «Укрінформу».

За його словами, ці села повністю знищені. Він додав, що якщо інтенсивність російських обстрілів не зменшиться, таких сіл стане більше.

— Зараз ідеться про десять маленьких сіл, де проживали до десяти родин. Ці населені пункти повністю зараз знищені — їх недоцільно відновлювати... Ця цифра — станом на зараз. Якщо інтенсивність обстрілів не зміниться — їх буде більше. Утім, рішення не остаточні, бо якщо люди повернуться у село — ми будемо відновлювати. Я спілкуюся з керівниками військових адміністрацій, обговорюємо і ситуацію з відбудовою, — сказав він.

Водночас на Херсонщині зараз відновлюють житло у 12 громадах. На сьогодні вже відремонтували 685 об’єктів, триває ремонт 388. 

— До другої черги додали ще 76 населених пунктів. Це близько 3200 домогосподарств та 92 об’єкти соціальної інфраструктури. Почалися обстеження в цих населених пунктах. Ми вже підготували звернення до Кабміну щодо виділення коштів на реалізацію проєкту «Пліч-о-пліч». Першочерговий транш — до 1 мільярда гривень — буде розподілений між областями, які нам допомагають. Своєю чергою, вони їх спрямують на свої підприємства, що будуть займатися відновленням житла на Херсонщині, — сказав голова ОВА.

Про те, як планують відновлювати житло на Миколаївщині, читайте у статті «НикВести» «Десятки тисяч людей залишились без дому: як миколаївцям отримати нове житло?».

Читайте також: