• субота

    5 жовтня, 2024

  • 24.3°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 5 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 24.3° Переважно ясно

«Потрібна допомога від держави, — Сєнкевич розповів про ситуацію на Водоканалі та Облтеплоенерго

Фінансова ситуація на миколаївських комунальних підприємствах «Миколаївводоканал» та «Миколаївоблтеплоенерго» вкрай складна. 

Про це повідомив Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич під час інтерв’ю телеканалу НІС-ТВ 22 липня.

— Все якщо не дуже погано, то дуже-дуже погано, - сказав він.

За словами мера міста, КП «Миколаївоблтеплоенерго», працює, миколаївці сплачують за послугу десь на рівні 70- 80%. 

— Навіть, знаходячись за кордоном чи не в місті вони сплачують за спожите тепло. Я хочу нагадати, що у нас опалювальний сезон розбивається на рік, влітку невеликі цифри, люди сплачують. Але в будь-якому разі, є компенсація різниці в тарифах, ми будемо з бюджету фінансувати цю компенсацію. Якщо люди продовжать так сплачувати, як платили, то в принципі опалювальний сезон у нас пройде з натяжкою, але пройде, - зазначив Олександр Сєнкевич.

Що стосується «Миколаївводоканалу», то там, за його словами, ситуація дуже погана. 

— Фактично підприємство обслуговує та сама кількість робітників, які працювали і до війни. Кількість людей і підприємств, які споживають воду, зменшилась. Тобто, фактично на 60% зменшилось споживання цієї води. Не дивлячись на те, що ця вода технічна, вона бере в десятки разів більше хлору, більше коагулянтів. І насоси, і все інше працює так само як і працювало. Крім того, аварійна техніка працює, більшість на дизелі, і вони також витрачають кошти на паливо, на електроенергію, на підкачку і так далі. Ми порахували, що десь у них касовий розрив з того місяці, де вони «з’їли» всі свої «жирові відкладення», то у них до кінця року буде сума майже 240 мільйонів гривень. Це чверть мільярда гривень, - розказав міський голова.

Олександр Сєнкевич повідомив, що Асоціація міст звернулась з цього питання до Кабінету міністрів України. 

— Це ж не підприємство,я ке виробляє пряники, чи ще щось, зупинили, оголосили себе банкротами і все, перестали працювати, а людей відпустили на вулицю. Це підприємство, яке належить до критичної інфраструктури. Ми написали про це в Кабмін і чекаємо, що буде з цією ситуацією. Насправді, звідки брати кошти, окрім місцевого бюджету, я не бачу. Але просто працювати лише на водоканал - це теж… Потрібна допомога від держави, - сказав Олександр Сєнкевич.

Раніше повідомлялось, що Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич стверджує, що в результаті обстрілу російськими окупантами міста 21 липня, міський склад гуманітарної допомоги не постраждав.

Читайте також: