• понеділок

    7 жовтня, 2024

  • 18.8°
    Слабкий дощ

    Миколаїв

  • 7 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 18.8° Слабкий дощ

Окупанти наказали всім мешканцям Херсона залишити місто

Окупаційна «влада» Херсонської області через «напружену ситуацію на фронті» наказала мешканцям 22 жовтня полишити місто і переправитись на лівий берег Дніпра.

Повідомлення окупанти опублікували у Telegram-каналі.

Таке рішення, стверджують окупанти, викликане напруженою ситуацією на фронті, обстрілами та начебто «загрозою терактів».

Також окупаційна «влада» наказала людям взяти з собою документи, гроші, цінні речі та одяг.

Раніше в Гештабі повідомили, що Херсон залишила значна частину населення. Російські окупанти, що залишилися в місті, переодягаються в цивільний одяг і заселяються в покинуті будинки. Ворог готує Херсон до вуличних боїв.

Також стало відомо, що в окупованій Херсонській області російські військові переміщують українських цивільних заручників та військовополонених у невідомому напрямку.

Нагадаємо, окупаційна «влада» Херсонщини видала розпорядження про підготовку евакуації для так званих «банківських установ», підготовлено евакуаційні списки завезених російських медпрацівників і вчителів.

Також, за наявною інформацією, на тимчасово захоплену територію Херсонської області, для поповнення втрат і посилення підрозділів на лінії зіткнення, прибуло до 2000 осіб з числа російських мобілізованих.

Нагадаємо, Генеральний штаб ЗСУ прогнозує, що російське військове керівництво може забрати з правого берега Дніпра у Херсонській області досвідчених військових, а для стримування ЗСУ лишити мобілізованих.

Читайте також: