• неділя

    6 жовтня, 2024

  • 20.8°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 6 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 20.8° Похмуро

Мобілізованих з окупованого Криму перекидають на Кінбурнську косу

Кінбурнська коса з висоти

Мобілізованих з окупованого Криму перекидають на Кінбурнську косу на тимчасово окупованій частині Миколаївської області.

Про це «Суспільному Крим» розповів один з незаконно мобілізованих кримчан.

— Тиждень тому ми приїхали в Херсонську область з Джанкоя. Потім нас повезлии на Кінбурнську косу, це наче вважається Миколаївська область. До цього сюди звозили ДОТи та різні укріплення. Командири кажуть, що ми тут будемо тримати оборону у випадку десанту з українського боку, — зазначив він.

Раніше повідомлялося, що збитки, які були завдані заповідній території Кінбурнської коси через військову агресію Росії, орієнтовно складають вже 100 мільярдів гривень.

Детальніше про шкоду, яку окупанти завдали унікальному місцю, можна прочитати у статті «НикВести» «На межі знищення: Як заповідна Кінбурнська коса потерпає від дій окупантів».

Нагадаємо, що російські окупанти продовжують обстрілювати та мінувати заповідну територію Кінбурнського півострову. Майже щоденно на мінах там підриваються дикі тварини, є випадки й людських жертв.

Раніше повідомлялося, що на Кінбурнській косі продовжують горіти ліси. Під загрозою села Геройське та Іванівка Херсонської області. 

В ОВА зазначили, що Миколаївська область не може допомогти у гасінні пожеж там — усі пожежні частини та техніка, яка може туди дістатися, перебувають на окупованих територіях Херсонщини.

Читайте також: