• понеділок

    16 вересня, 2024

  • 22.4°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 16 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 22.4° Похмуро

На Миколаївщині оштрафували правопорушників за незаконну вирубку дерев

На Миколаївщині, екологи зафіксували декілька  незаконних вирубок в Первомайському районі.

Про це йдеться в повідомленні Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу зафіксували декілька незаконних вирубок.

Як повідомила пресслужба екоінспекції, за межами села Болеславчик Первомайського району встановлено факт самовільного, без дозволу уповноваженого органу місцевого самоврядування, знищення до ступеня припинення росту трьох дерев породи «клен». Порушника притягнуто до адміністративної відповідальності. Чоловік заплатив 255 гривень та має відшкодувати державі ще 1588 гривень.

Також фахівці зафіксували самовільне знищення вишні біля будинку по вулиці Героя України Дмитра Васильєва у Первомайську. Адміністративний штраф у сумі 255 гривень вже сплачено, розрахована сума збитків становить 838 гривень, порушнику пред’явлено претензію.

Крім того, інспектором з охорони навколишнього природного середовища встановлено самовільне знищення сухостійного дерева породи «Берест», в полезахисній смузі біля села Грушівка в межах території Первомайська. Порушник сплатив штраф у сумі 595 гривень та отримав претензію про відшкодування збитків у сумі 8093 гривень.

Нагадаємо, раніше на Миколаївщині викрили «чорних лісорубів», що завдали шкоди довкіллю на понад 500 тисяч гривень.

Перед тим повідомлялося, що жителя Первомайського району судитимуть за незаконну порубку дерев на землях природно-заповідного фонду на території парту «Бузький Гард».

Читайте також: