• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 14.9°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 14.9° Ясне небо

За добу рятувальники Миколаївщини загасили 6 пожеж — одну в житловому секторі

У п'ятницю, 13 жовтня, на Миколаївщині рятувальники загасили 6 пожеж, переважно горіли сухостій та сміття, одна з пожеж виникла у житловому секторі.

Про це йдеться у повідомленні ГУ ДСНС у Миколаївській області.

Більшість загорянь виникли у Вознесенському та Миколаївському районах. Так, вогнеборці 5 разів залучались до гасіння пожеж сухостою, сміття, чагарників, пожнивних залишків та лісосмуги.

«Загалом вогонь пройшов територією Мішково-Погорілівської, Радсадівської, Воскресенської, Веселинівської та Южноукраїнської територіальних громад. Загальна площа займань склала майже 9000 квадратних метрів», — йдеться у повідомленні.

За даними надзвичайників, причини цих пожеж, як завжди, необережне поводження з вогнем, а у випадку займання лісосмуги та сухої трави на відкритій території поблизу села Грейгове Воскресенської ТГ — підпал.

Крім того, на території приватного домоволодіння станції Кам’яний міст Кам’яномостівської ТГ Первомайського району виникло займання горища житлового будинку.

«Попри зниження температурних показників в області залишається високий клас пожежної небезпеки. А це означає висока ймовірність виникнення пожеж на відкритих територіях та швидкому їх розповсюдженню», — наголосили в ДСНС.

Нагадаємо, протягом доби, 12 жовтня, на Миколаївщині надзвичайники загасили 14 пожеж.

Як відомо, у суботу, 7 жовтня та в ніч на 8 на території Миколаївщини зареєстровано рекордну кількість пожеж — 51 епізод. Палало у кожному районі області та у Миколаєві.

Раніше повідомлялося, що у Вознесенському районі рятувальники 5 днів гасили пожежу на міському сміттєвому полігоні.

Читайте також: