• четвер

    19 вересня, 2024

  • 16.1°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 16.1° Похмуро

За добу рятувальники Миколаївщини загасили 13 пожеж: дві через падіння уламків БпЛА

З 18 жовтня та в ніч на 19 на території Миколаївщини зареєстровано 13 пожеж. Зокрема, 4 зареєстровано в житловому секторі, 1 — на транспорті, 5 — на відкритих територіях, 3 — на об'єктах. 

Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Миколаївській області.

Зазначається, що дві пожежі виникли в результаті потрапляння боєприпасів та уламків від них. Обидві стались вночі 19 жовтня. Горіли складські будівлі, що не експлуатуються на території одного з підприємств Миколаєва та в одному з населених пунктів Степівської громади області. Вогнеборці оперативно ліквідували їх на площах 120 та 40 квадратних метрів. 

Крім того, 18 жовтня, під час гасіння однієї з пожеж в житловому секторі вогнеборці врятували жінку 1938 року народження. Займання виникло у Миколаєві по вулиці Велика Морська, горіли побутові речі у квартирі на першому поверсі п'ятиповерхового житлового будинку.

Вогнеборці 2 державної пожежно-рятувальної частини та чергової зміни оперативно-координаційного центру вивели жінку на свіже повітря та загасили пожежу на площі 5 квадратних метрів. Постраждалу каретою швидкої медичної допомоги госпіталізовано до медичного закладу, — йдеться в повідомленні.

Загалом, площа горіння в екосистемах склала майже 9 гектарів, під час гасіння пожеж підрозділами врятовано від знищення 3 житлові будинки та 3 будівлі на території об'єктів. 

Варто додати, що від ДСНС залучались понад 50 вогнеборців, 17 спецавтомобілів.

Нагадаємо, на Миколаївщині надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Лише за добу в регіоні вигоріло 20 гектарів.

Нещодавно, на Миколаївщині рятувальникам майже добу довелося гасити пожежу в Андріївському лісництві.

Читайте також: