• неділя

    6 жовтня, 2024

  • 20°
    Легкий дощ

    Миколаїв

  • 6 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 20° Легкий дощ

248-й день війни: Росіяни обстріляли кілька сіл на Миколаївщині

28 жовтня триває 248-а доба від початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну.

На Південнобузькому напрямку вогневого ураження зазнали райони понад 20 населених пунктів вздовж лінії зіткнення. Для ведення повітряної розвідки ворог здійснив близько 20 вильотів БпЛА різних типів, повідомляє Генштаб ЗСУ.

У зв’язку з нестабільною роботою санітарної авіації, неготовністю медичної інфраструктури Бєлгородської області, стовідсотковим завантаженням лікарень, противник змушений евакуйовувати поранених автобусами до сусіднього Воронежа. 

В населеному пункті Берислав Херсонської області окупанти масово переодягаються у цивільний одяг та заселяються у приватні помешкання.

Продовжується так звана «евакуація» окупантів з тимчасово зайнятої території Херсонської області, зокрема і медичних закладів. З лікарень Херсона вивозиться все обладнання та медикаменти. Лікарям, які відмовляються виїжджати, заборонено заходити на територію лікарень, навіть за особистими речами. 

В результаті точкових ударів підрозділів Сил оборони України, в районі населеного пункту Майорськ напередодні знищено близько 300 окупантів, які готувались до чергового нападу. Ще близько 60 легкопоранених було доставлено наступного дня до медичних закладів міста Горлівка. В населеному пункті Червонопопівка Луганської області знищено до 20 військовослужбовців противника, а близько 30 окупантів отримало поранення різного ступеня важкості. 

Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 24 удари по районах зосередження озброєння та військової техніки, а також позиціях комплексів ППО противника. На різних напрямках наші підрозділи протиповітряної оборони збили два штурмовики Су-25, один гелікоптер Мі-8 та один БпЛА ворога.

Воїни ракетних військ і артилерії  за поточну добу уразили позиції батареї самохідних артилерійських установок та інші важливі військові об’єкти противника.

Онлайн-репортаж

Оновлюється



21:26 У Новій Каховці окупанти примусово евакуюють людей з узбережжя Дніпра, — Генштаб

21:07 Міноборони Великобританії заявило про свою непричетність до підриву газопроводів "Північний потік" та "Північний потік - 2", назвавши "вигадкою" зроблену з цього приводу заяву РФ.

У британському відомстві наголосили, що "російське міністерство оборони вдається до поширення хибних тверджень епічного масштабу".

Раніше речник МЗС РФ Марія Захарова заявила, що Росія має намір привернути увагу міжнародного співтовариства до "серії терактів, скоєних стосовно Російської Федерації в Чорному та Балтійському морях", і до "залученості до них Британії".

20:30 Повітряні сили ЗСУ за добу завдали 17 ударів по скупченню ворожої техніки

Упродовж доби російська армія завдала по Україні 7 авіаційних та 5 ракетних ударів, також зафіксовано близько 30 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

На різних напрямках українська протиповітряна оборона збила авіаційну керовану ракету Х-59 та 2 БпЛА “Орлан -10” ворога.

Підрозділи ракетних військ і артилерії ЗСУ за поточну добу уразили 4 района зосередження озброєння та військової техніки, 2 склади боєприпасів, зенітну ракетну установку та 6 інших важливих військових об’єктів загарбників.

20:10 Глава МЗС України Дмитро Кулеба закликав міжнародне співтовариство вимагати від Росії виконувати прийняті на себе зобов'язання щодо забезпечення роботи "зернового коридору".

"Ми попереджали про плани РФ зірвати Чорноморську зернову ініціативу. Тепер Москва під надуманим приводом блокує зерновий коридор, який забезпечує продовольчу безпеку мільйонів людей", - наголосив Кулеба.

18:35 У Міноборони РФ заявили, що Росія припиняє участь у зерновій угоді. Причиною цього у відомстві назвали вибухи у Севастопольській бухті, в яких Кремль звинувачує Україну та Британію.

У російському Міноборони заявили, що кораблі, які базувалися у Севастополі, нібито були залучені до «забезпечення безпеки зернового коридору», пише НВ.

«З урахуванням проведеного 29 жовтня київським режимом за участю фахівців Великобританії терористичного акту проти кораблів Чорноморського Флоту та цивільних суден, залучених у забезпеченні безпеки „зернового коридору“, російська сторона зупиняє участь у реалізації угод щодо вивезення сільськогосподарської продукції з українських портів», — йдеться у заяві Міноборони РФ.

17:45 Поліція розпочала 40 494 кримінальні провадження за фактами вчинення на території України злочинів військовослужбовцями ЗС РФ та їх пособниками.

Виявлено 34 місць на території деокупованих районів, де росіяни незаконно утримували та катували громадян.

16:15 У результаті чергового обміну полоненими додому повернулися ще 12 гвардійців та 8 прикордонників

Серед визволених - ті, хто був полонений окупантами в Маріуполі, на «Азовсталі», на Харківщині, Донеччині, у Бучі на Київщині, на острові Зміїний та на ЧАЕС.

У рамках роботи Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими відбувся черговий обмін. З російського полону вдалося повернути ще 52 українців. 12 з них - військовослужбовців Національної гвардії України та 8 прикордонників. 

Цього разу вдалося повернути додому бійців Збройних сил України, Військово-морських сил, Державної прикордонної служби, Територіальної оборони, Національної гвардії, а також цивільних. 

У результаті обміну на рідну землю повернулися солдати та офіцери, матроси, медики. Частина звільнених українців мають бойові поранення або хронічні хвороби.

Триває робота над наступними обмінами. Україна робить усе можливе для повернення всіх Захисників та Захисниць.

16:00 Сили півдня про вибухи в Севастополі: Якщо по «бойових комарах» б’ють з С-300, то бувають наслідки

— Наразі офіційного підтвердження немає, але є точно розуміння, що при побоюванні «бойових комах» і використанні проти них агресивної системи ППО (коли по комарах б’ють С 300) може бути абсолютно зворотня реакція.

Ці ракети мають дуже велику руйнівну силу і руйнують вони те, що насправді винне у створенні цієї ситуації. Тому невдалий запуск ракет протиповітряної оборони цілком може бути такою причиною, а офіційну інформацію ми отримаємо пізніше, - сказала Наталя Гуменюк, начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня.

15:30 В Миколаєві помітна активна робота органів безпеки та правопорядку щодо затримання колаборантів на цьому тижні. Про це в ефірі Радіо НВ розповів головний редактор НикВести Олег Деренюга.

14:50 Сьогодні ввечері можливі відключення електроенергії, попереджають у НЕК "Укренерго".  Ймовірні обмеження застосовуватимуть у години, на які припадає пік споживання - від 17:00 до 23:00. 

Крім того у компанії повідомляють, що зараз також вже завершується робота над впорядкуванням графіків відключень споживачів, які доведеться застосовувати надалі. Інформація про них з'явиться вже найближчим часом.

13:48 Жертви серед цивільного населення внаслідок збройної агресії РФ за 28.10.2022 (станом на 09:00 29.10.2022):

Дніпропетровська область - 1 поранений

Донецька область - 3 загиблих, 8 поранених

Запорізька область - 2 поранених

Харківська область - 3 поранених

13:15 Операція зі звільнення Херсона триватиме до кінця листопада, вважає керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов.

«Швидше за все, операція по захопленню Херсона триватиме до кінця наступного місяця. У Херсоні зараз перебувають найбільш підготовлені та найбільш боєздатні російські підрозділи», — сказав Буданов в інтерв’ю проекту The War Zone.

За оцінкою Буданова, на окупованій Херсонщині перебуває близько 40 тисяч військових РФ.

13:10 Миколаївщина на 4 місці за кількістю постраждалих дітей від агресії РФ, - прокуратура

12:38 У Запорізькій області ворог обстріляв 12 населених пунктів, є руйнування

11:40 Російські війська, ймовірно, фальсифікують заяви про просування в районі Бахмута, вдаючи, нібито досягли успіхів принаймні в одному секторі на тлі тривалих втрат на північному сході і півдні України.

Про це повідомляє американський Інститут дослідження війни (ISW)

«Російські війська не досягають значного прогресу в районі Бахмута Донецької області або деінде вздовж лінії фронту», - йдеться в повідомленні.

11:16 За добу росіяни шість разів обстріляли села Широківської громади на Миколаївщині

10:50 Миколаївщина: вранці російські військові завдали ударів по території Широківської громади, повідомляє поліція Миколаївської області

Наразі відомо про пошкодження приватних житлових будинків. Повна інформація про руйнації та постраждалих уточнюється.

На місцях подій працюють правоохоронці.

Внаслідок вчорашніх завданих ударів по обласному центру, поліцейські задокументували пошкодження адмінбудівлі, приватного житлового будинку, приміщення приватних підприємств, транспортних засобів.

Також вчора обстрілів зазнала територія Галицинівської громади.

Постраждали четверо мирних жителів віком від 27 до 86 років.

За вказаними фактами слідчі відкрили кримінальні провадження за ч.1 ст. 438 КК України (Порушення законів та звичаїв війни).

10:48 Опубліковано супутникові знімки аеродрому у Чорнобаївці, зроблені 27 жовтня. На них видно, що росіяни вивели звідти всю свою техніку.

10:00 Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 29.10 склали 70 250 осіб

09:00 Вивезення з тимчасово окупованого Херсона останків Григорія Потьомкіна, а також пам'ятників Суворову та Ушакову, підкреслює вагу, яку Путін надає історичному виправданню військового вторгнення в Україну. Про це йдеться у зведенні британської розвідки.

Понад 70 тисяч місцевих мешканців покинули окупований Херсон, повідомляє місцевий гауляйтер Володимир Сальдо.

08:30 Інформація щодо ворожих обстрілів у Миколаївській області за минулу добу, станом на 08:30 ранку 29 жовтня 

Миколаївський район:

Вчора, 28 жовтня, о 10:30 ворог обстріляв населений пункт Галицинівської громади. Внаслідок чого чотири людини отримали поранення. Також пошкоджено лінію електропередач. Протягом години електропостачання було відновлено.

Як повідомляє ОК «Південь», 28 жовтня, мінометним вогнем ворог обстрілював портову акваторію Очакова. Постраждалих немає.

Баштанський район:

Тривають обстріли території та населених пунктів Березнегуватської громади, що знаходяться на лінії розмежування. Інформація щодо постраждалих та пошкоджень уточнюється.

Вчора, 28 жовтня, орієнтовно о 07:30, 09:30, 12:00, 18:00, 21:30 та сьогодні, 29 жовтня, о 05:30 обстрілів зазнав населений пункт Широківської громади. Внаслідок чого зруйновано два житлові будинки, ще три – пошкоджено (уламками вибито вікна та пошкоджено дахи). Постраждалих немає.

У Первомайському та Вознесенському районах день та ніч пройшли відносно спокійно.

За інформацією районних військових адміністрацій та Оперативного командування «Південь».

08:26 Оперативна інформація Генерального Штабу ЗСУ станом на 06.00 29.10.2022 

Розпочалась 248 доба героїчного протистояння Української нації російському широкомасштабному вторгненню.

За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Водяне, Кам’янка та Невельське Донецької області.

Протягом минулої доби противник завдав 4 ракетних та до 25 авіаційних ударів, здійснив понад 70 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. 

Ударів противника зазнали райони більш ніж 35 населених пунктів. Серед них – Сіверськ і Пречистівка Донецької області; Малі Щербаки Запорізької області; Давидів Брід і Мала Сейдеминуха на Херсонщині та Кобзарці Миколаївської області.

У зв’язку з нестабільною роботою санітарної авіації, неготовністю медичної інфраструктури Бєлгородської області, стовідсотковим завантаженням лікарень, противник змушений евакуйовувати поранених автобусами до сусіднього Воронежа. 

В населеному пункті Берислав Херсонської області окупанти масово переодягаються у цивільний одяг та заселяються у приватні помешкання.

Продовжується так звана “евакуація” окупантів з тимчасово зайнятої території Херсонської області, зокрема і медичних закладів. З лікарень Херсона вивозиться все обладнання та медикаменти. Лікарям, які відмовляються виїжджати, заборонено заходити на територію лікарень, навіть за особистими речами. 

В результаті точкових ударів підрозділів Сил оборони України, в районі населеного пункту Майорськ напередодні знищено близько 300 окупантів, які готувались до чергового нападу. Ще близько 60 легкопоранених було доставлено наступного дня до медичних закладів міста Горлівка. В населеному пункті Червонопопівка Луганської області знищено до 20 військовослужбовців противника, а близько 30 окупантів отримало поранення різного ступеня важкості. 

Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 24 удари по районах зосередження озброєння та військової техніки, а також позиціях комплексів ППО противника. На різних напрямках наші підрозділи протиповітряної оборони збили два штурмовики Су-25, один гелікоптер Мі-8 та один БпЛА ворога.

Воїни ракетних військ і артилерії  за поточну добу уразили позиції батареї самохідних артилерійських установок та інші важливі військові об’єкти противника.

Читайте також: