• неділя

    6 жовтня, 2024

  • 18.5°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 6 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 18.5° Похмуро

Пасічний розпочав роботу в якості співголови депутатської групи міжпарламентських зв'язків з Румунією

Народний депутат України Олександр Пасічний розпочав роботу в якості співголови депутатської групи Верховної Ради з міжпарламентських зв'язків з Румунією.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Нардеп повідомив, що разом з співголовою групи дружби Людмила Марченко вони активно працюють над поглибленням взаєморозуміння і дружби між українським та румунським народами, «задля сприяння розвитку наших взаємовідносин в галузі економіки, оборони, науки, освіти, культури, туризму та інших».

Саме з цією метою вони зустрілися з надзвичайним і повноважним послом Румунії в Україні Александру Віктор Мікула та заступником міністра закордонних справ України Євгеном Перебийнісом.

— Отримали інформацію про співпрацю Румунії з Україною по всіх напрямках за період встановлення дипломатичних відносин, – зазначає Олександр Пасічний.

Він нагадав, що з 24 лютого Україна отримує підтримку від уряду Румунії, зокрема близько 126 тисяч знайшли знайшли там прихисток від війни.

— Допомагає Румунія і з гуманітарними вантажами. У співпраці з митною та прикордонною службами Румунії було відпрацьовано механізми безперешкодного пропуску гуманітарних вантажів територією Румунії які прямують до наших регіонів. Та ще багато напрямків співпраці між нашими країнами, – розповів нардеп. 

Він також розповів про ще одну спільну зустріч за участі народних депутатів Людмили Марченко, Юрія Здебського, Олександра Юрченко, членів депутатської групи Верховної Ради з міжпарламентських зв’язків з Румунією, з надзвичайним і повноважним послом Румунії в Україні Александром Віктор Мікула.

За його словами, основними меседжами зустрічі стали:

  • Політична підтримка України проти агресії рф;
  • Вступ України до ЄС;
  • Допомога Румунії у відбудові України після війни.

Також, додає нардеп, під час зустрічі сторони обговорили: перспективи нових пунктів пропуску на кордоні; помилки Румунії щодо використання коштів від Європи підтримку в економічній зоні, а саме вихід України на західні ринки; можливості залучення румунської сторони до українських міжнародних проектів, а також життя, побут українців у Румунії, зокрема навчання дітей.

— Пан посол Александру Віктору запевнив, що Румунія розпочинає постачання обладнання ДТЕК та «Укренерго» й надасть список спеціалізованих компаній, котрі також братимуть участь у процесі налагодження енергосистеми, – додає нардеп.

Нагадаємо, народний депутат України Олександр Пасічний провів зустріч за круглим столом з мером Миколаєва Олександром Сєнкевичем та з керівниками структурних підрозділів міськради щодо питання поточних проблем міста в умовах війни. Підіймалися також питання щоденних обстрілів та фінансового планування на наступний рік.

Читайте також: