• неділя

    6 жовтня, 2024

  • 18.5°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 6 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 18.5° Мінлива хмарність

Попередня сума збитків, завданих росіянами Миколаєву, становить понад €850 млн

За попередніми даними, від початку повномасштабної війни російські збройні сили завдали Миколаєву збитків щонайменше на 852 мільйонів євро.

Про це розповів міський голова Олександр Сєнкевич у п'ятницю, 16 грудня, під час презентації Звіту з оцінки збитків та ключових потреб Миколаєва, що місто фіксує руйнування за допомогою технології ГІС.

— Останні три роки Миколаїв разом з компанією SoftPro розробляв сучасну геоінформаційну систему. Простими словами, це карта міста з високою деталізацією, на яку потім накладаються різні «шари» з потрібною інформацією. Наприклад, стан та вік комунікацій, будівлі, вежі мобільного зв'язку тощо. Саме з допомогою ГІС ми фіксуємо пошкодження, завдані місту атаками російських терористів, — відзначив мер.

Коли почалася тісна співпраця з урядом Данії, посадовці попросили профінансувати розробку додаткового «шару» ГІС з даними про руйнування.

 Над верифікацією пошкоджень працює проєкт «Росія заплатить» Київської школи економіки.

Раніше повідомлялося, що в Україні представили перший звіт оцінки пошкоджень та збитків внаслідок війни на прикладі Миколаєва.

Читайте також: