• неділя

    6 жовтня, 2024

  • 18.5°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 6 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 18.5° Мінлива хмарність

«Росіяни підтягують резери з Херсонщини, ЗСУ знищують їх», — командування про ситуацію на Кінбурнській косі

Сили оборони знищують військових РФ та їх техніку на Кінбурнській косі, однак окупанти продовжують стягувати   туди свої резерви з тимчасово окупованої Херсонщини. 

Про це в ефірі загальнонаціонального марафону розповіла спікер Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк.

Вона розповіла, станом на 21 грудня у тимчасово окупованій Херсонській області триває передислокація російських військ, яка також може зачепити Кінбурнський півострів.

— Треба розуміти, що Кінбурнська коса має сполучення з тимчасово окупованою лівобережною Херсонщиною, звідти російська війська здатні підтягувати додаткові сили й та сама передислокація здійснюється, і в тому напрямку, – розповіла Наталія Гуменюк.

Вона також додала, що півострів перебуває під вогневим контролем Сил оборони України.

— Коли ми вражаємо війська РФ, вони продовжують підтягувати сили та резерви з тією самою дивовижною впертістю під той самий український вогневий контроль. Можливо так вони хочуть переконати своє командування, що скоро їх тут всіх знищать та їм треба вшиватися, – каже Наталія Гуменюк.

Як відомо, у Миколаївській області залишаються окупованими всього три населені пункти, які знаходяться на території Кінбурнської коси.

Раніше повідомлялося, що на Кінбурнській косі Сили оборони України продовжують бойову роботу щодо звільнення цієї території, військова операція проводиться у режимі тиші.

Нещодавно очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім заявив, що звільнення Кінбурнської коси – це питання часу, «ще й не дуже великого».

Раніше керівниця пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк повідомила, що Кінбурнська коса також буде звільнена від російських окупантів. Наразі це єдина територія Миколаївської області, яка ще перебуває під російською окупацією. 

Також повідомлялося, що Збройні сили вразили район зосередження живої сили, озброєння та техніки росіян на Кінбурнській косі.

Нагадаємо, що російські окупанти продовжують обстрілювати та мінувати заповідну територію Кінбурнського півострову. Майже щоденно на мінах там підриваються дикі тварини, є випадки й людських жертв. Про це йдеться у статті «НикВести» «На межі знищення: Як заповідна Кінбурнська коса потерпає від дій окупантів».

Читайте також: