• субота

    5 жовтня, 2024

  • 19.1°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 5 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 19.1° Мінлива хмарність

Швейцарський митець приїхав до Києва зі світловим шоу «Різдвяне світло для надії»

Фото: Євгеній Завгородній

У межах арт-туру Геррі Хофштеттера 23 грудня на Андріївській церкві, Національному музеї історії України, Дзвіниці Михайлівського Золотоверхого монастиря та Дзвіниці Софійського собору з'явилися проєкції з українськими державними символами, абстракціями на різдвяну тематику, вишиванками та соняшниками.

Про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики (МКІП). 

Разом з командою та електрогенератором митець працюватиме в Україні протягом 24-25 грудня з 16 до 22 години. 

— Це дуже символічно, що в часи, коли росія намагається позбавити нас світла, ми спільно з нашими європейськими друзями це світло можемо повернути. Хоча б в такий мистецький спосіб, — наголосив очільник МКІП Олександр Ткаченко

Окрім того, Геррі Хофштеттер та його команда відмовилися від святкування Різдва зі своїми родинами на знак солідарності з Україною.

Проєкції, які з'являються на будівлях у Києві, транслюють й в прямому ефірі. Також зображення окремих проєкцій створюють під час освітлення на місці у вигляді NFT та розміщують на платформі «Opensea NFT». Зароблені від продажу робіт кошти спрямують на наступну акцію митця для підтримки України.

Проєкт реалізовують за підтримки МКІП, Держагентства з питань мистецтв та мистецької освіти, посольства України у Швейцарії та МВС.

Нагадаємо, жителів Італії закликали на годину вимикати світло задля солідарності з українцями. 

Читайте також: