• пʼятниця

    4 жовтня, 2024

  • 21°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 4 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 21° Переважно ясно

На Миколаївщині 74 медзаклади подали заявки на укладання договорів з НСЗУ

На Миколаївщині 74 заклади подали заявки на укладання договорів з Національною службою здоров'я України. 98%з них станом на 26 січня підписані. Один з нових пакетів договору включає можливість надання безоплатної психологічної допомоги.

Про це розповіла начальниця управління охорони здоров’я Миколаївської міської ради Ірина Шамрай, передає Суспільне.

— На сьогодні очікуємо договір до 149 поданих пропозицій. Практично всі заклади охорони здоров’я збільшили кількість пакетів, у порівнянні з 2022 роком. Всі нові пакети, які запропоновані НСЗУ, ми розглядаємо, — говорить Ірина Шамрай.

З 2020 року НСЗУ допомагає Комунальним медзакладам по всій державі Програмою медичних гарантій.

— Лідерам щодо заключення пакетів з НСЗУ у нас є №5 міська лікарня — 21 заявка подана, потім лікарня швидкої медичної допомоги – 16 заявок, далі міська лікарня №4. За минулий рік нам вдалося суттєво обновити обладнання у медзакладах, щоб максимально відповідати вимогам, — говорить Ірина Шамрай.

НСЗУ на програму Медичних гарантій виділила 142 мільярди гривень, це на 14 млрд менше, ніж 2022 року. Цього достатньо буде, щоб закупити необхідну кількість послуг, стверджує директорка департаменту комунікації НСЗУ Лілія Гудзь-Куликівська.

— Зменшення коштів пов’язано з воєнним станом, оборона в пріоритеті, і зменшилася кількість населення. За кордон виїхало від 8 до 14 мільйонів людей, — говорить Лілія Гудзь-Куликівська.

Раніше повідомлялося, що в рамках співпраці по відновленню Миколаєва міська влада запропонує Данії взяти на себе реалізацію проектів по відбудові травматологічного пункту Лікарні швидкої медичної допомоги (ЛШМД) та будівлі Першої української гімназії імені Миколи Аркаса, які були зруйновані внаслідок російських обстрілів.

Читайте також: