• субота

    5 жовтня, 2024

  • 17.7°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 5 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 17.7° Мінлива хмарність

«Зараз море асоціюється зі страхом», — жителі Очакова про життя під постійними обстрілами, які окупанти завдають з Кінбурну

Жителі Очакова розповіли про пережитий 9 січня потужний обстріл міста російськими окупантами. 

Про життя під постійними обстрілами та пережитий масований обстріл місцеві жителі розповіли «Радіо Свобода».

Місцевий житель Валерій поділився, що під час обстрілу був з дружиною вдома. Їм пощастило залишитися неушкодженими, оскільки вони скористалися правилом двох стані. Проте дім подружжя зруйновано вибуховою хвилею. 

— Спочатку був один удар, а на другий – вже винесло вікна. Я кажу жінці: «лягай». Вона лягла, а я не встиг лягти. А вікна у трьох кімнатах протягом вибило. Ми, на щастя, були між двома стінами. Ви розумієте, була прям така буря. Летить скло, квіти, земля. Потім все затихло, ми вийшли: немає ні вікон, ні дверей, – розповідає Валерій. 

Ще одна жителька Очакова, 78-річна Валентина, поділилася своїми відчуттями від життя під постійними російськими обстрілами Очакова. Вона згадала довоєнне життя курортного морського міста і додала, що тепер море у неї асоціюється зі страхом. 

— Я не знаю як далі жити. Не знаю. Я кріплюся, я тримаюся, але в мене немає сил. Мені 78 років. Прилягти не можу навіть, весь час ходжу у той холодний підвал. Щодня, буває по 4-5 разів на день сирена, то ми всі біжимо сюди (у сховище, – прим.). Мені подобається на район: ми пишалися морем, до нас завжди приїжджали родичі відпочивати. А зараз слово море – це страх, – розповідає Валентина. 

Нагадаємо, миколаївські волонтери «Rebel Volunteers» збирають 650 тисяч гривень на закупівлю шифера та листів ОСБ для домівок, які постраждали внаслідок потужного вибуху в Очакові 9 січня.

Раніше повідомлялося: вранці 9 січня на підльоті з моря до Очаківського порту сили ППО ліквідували російський ударно-розвідувальний безпілотник оперативно-тактичного рівня. Після цього 9 січня Очаків зазнав сильного обстрілу. Обстріл був настільки сильним, що вибухову хвилю відчули жителі Миколаєва

Внаслідок обстрілу Очакова пошкоджено близько 50 об'єктів. Внаслідок удару також пошкоджені вікна та дахи у понад 200 будинків. Також вибуховою хвилею пошкоджено дахи та вікна у Чорноморській, Куцурубській та Березанській громадах. 

Пізніше стало відомо, що російські окупанти обстрілювали Очаків крилатими ракетами та з РСЗВ. Кількість поранених становить 15 людей, серед яких 2-річна дитина. Загиблих немає.

Читайте також: