• четвер

    19 вересня, 2024

  • 19.9°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 19.9° Переважно ясно

Суд ЄС уперше задовольнив прохання російського бізнесмена про скасування санкцій

Суд Європейського Союзу 6 вересня задовольнив позов від російського бізнесмена Олександра Шульгіна й постановив вилучити його з майбутніх санкційних списків ЄС за російську агресію в Україні.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Шульгіна внесли до санкційних списків як керівника Ozon Group — провідної в росії платформи у сфері електронної комерції, яка приносить значні доходи до російського бюджету.

Після запровадження санкцій ЄС та Австралії 11 квітня 2022 року Шульгін пішов з посади гендиректора Ozon Group і вийшов із ради директорів компанії.

Як пояснили виданню у пресслужбі суду, бізнесмен у своєму позові не оскаржував санкції як такі, а лише вимагав виключити його з майбутніх списків.

У Раді ЄС раніше погодили, що не вноситимуть імʼя Шульгіна до оновлених списків, які опублікують у вересні, з огляду на «слабкість аргументів» проти нього.

Водночас суд Євросоюзу відмовився виключити зі списку санкцій двох російських мільярдерів — Дмитра Пумпянського та Геннадія Тимченка, відхиливши їхні позови. Активи цих бізнесменів у ЄС залишаться замороженими.

Загалом, за даними суду ЄС, російські бізнесмени подали близько 60 позовів щодо зняття санкцій. Однак виграти справу дотепер вдалося тільки матері загиблого глави ПВК «Вагнер» євгена пригожина.

Читайте також: