• пʼятниця

    20 вересня, 2024

  • 21.1°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 21.1° Ясне небо

Миколаївці заборгували за воду понад 190 мільйонів гривень

Станом на серпень «Миколаївводоканал» недоотримало від населення понад 190 мільйонів гривень за надані послуги водопостачання та водовідведення.

Про це повідомили на підприємстві.

Якщо в січні борг був 130 мільйонів, то за шість місяців повномасштабного вторгнення РФ, містяни ще більше його накопичили.

— Це кошти, які ми могли б витратити на модернізацію нашого підприємства, вчасно розраховуватися за спожиту електроенергію та сплачувати податки. Проте, на жаль, миколаївці, які зараз живуть в місті, дуже погано розраховуються за наші послуги. Ми розуміємо, що більшість залишились без належної фінансової підтримки, але ще трохи й підприємству буде не під силу сплачувати, хоча б обов’язкові платежі, — зазначає генеральний директор підприємства Борис Дуденко.

У зв’язку з цим керівництво «Миколаївводоканалу» звертається з проханням до споживачів, вчасно та в повному обсязі сплачувати рахунки за послуги водопостачання та водовідведення.

— Це можливо зробити, навіть не виходячи з дому, за допомогою «Особистого кабінету» чи viber-bot на офіційній сторінці www.vodokanal.mk.ua. Якщо ж не зручно, то платежі приймають у будь-якій фінансовій установі чи у відділеннях поштового зв’язку.Сплачені мешканцями рахунки – це єдине джерело коштів для того, щоб місто 24/7 було з водою та справною каналізацією, —наголосили на підприємстві.

Раніше повідомлялося, що солона вода з річки Південний Буг, якою зараз вимушені користуватися мешканці Миколаєва, руйнує магістральні та будинкові водопровідні мережі. Наразі найшвидшим способом налагодження нормального водопостачання залишається — деокупація Херсону.

Нагадаємо, щоб містяни мали можливість набирати воду у холодний період року, Данія допоможе Миколаєву встановити 100 малих систем фільтрування.

Раніше голова Миколаївської ОВ Віталій Кім заявляв, що миколаївці забезпечені навіть більшою кількістю питної води, ніж фактично споживають.

Читайте також: