• вівторок

    8 жовтня, 2024

  • 13.1°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 8 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 13.1° Мінлива хмарність

Церквам, що забезпечують миколаївців питною водою, досі не компенсували гроші за електроенергію

Релігійні громади Миколаєва, на території яких іноземні донори пробурили свердловини, не отримують компенсацій за електроенергію, що витрачається для перекачування та очищення води.

Проблему на засіданні бюджетної комісії міської ради 6 вересня озвучив депутат Максим Коваленко, пишуть «НикВести».

— Великі європейські та американські  донори на територіях релігійних громад, церков зробили свердловини та поставили системи очистки. Загалом це 20 точок. Наразі виникла проблема: це споживає багато електроенергії та додаткових витрат. Я розумію, що місто у цьому проєкті допомогло баками, але хочеться, щоб місто також компенсувало витрати електроенергії, — сказав він.

Депутат додав, що ці 20 свердловин забезпечують питною водою близько 30 тисяч миколаївців. При цьому громади подавали заявки до міської ради на компенсацію коштів за електроенергію за квітень та травень, однак досі її не отримали.

— Я скажу, як є: там треба було заповнювати анкету на сайті міськради, потім звертатися до «Миколаївобленерго», потім робити всі розрахунки і потім чекати. Чекаємо до сьогодні, — відзначив Максим Коваленко.

На початку травня повідомлялося, що миколаївці, котрі діляться водою зі своїх свердловин, можуть отримати компенсацію за електроенергію.

Нагадаємо, вода у кранах миколаївців є небезпечною для споживання, оскільки містить ентерококи, синьогнійну паличку, токсичні елементи, має підвищений вміст хлоридів, сульфатів, сухого залишку та інше. Про це свідчать результати відповідної експертизи води, яку «НикВести» замовили у Миколаївської державної лабораторії Держпродспоживслужби

Більше інформації про те, чим загрожує містянам вживання «технічної» води та що чекає на жителів міста далі – у матеріалі «Миколаїв. Місто, що тримає оборону півдня, страждає від спраги».

Також повідомлялося, що через погану якість води миколаївським комунальникам доводиться ремонтувати водомережі приблизно у 5 разів частіше, ніж до повномасштабного наступу РФ.

Читайте також: