• вівторок

    8 жовтня, 2024

  • 13.1°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 8 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 13.1° Мінлива хмарність

У РФ залишилося менше ніж 200 «Іскандерів», ракет С-300 вистачить на три роки, — українська розвідка

У Росії залишилося менше ніж 200 «Іскандерів», тому окупанти випускають по Україні старі ракети С-300, яких вистачить на три роки.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький, передає пресслужбу Головне управління розвідки України.

— В росії залишилося менше 200 «Іскандерів» і вона їх береже, натомість випускає по Україні старі ракети С-300, котрі треба утилізувати. «Іскандер» зараз застосовується дуже рідко. Востаннє, буквально у серпні, коли вони застосували в район Києва з території білорусі,  ідеться у повідомленні.

Як зазначив Скібіцький, С-300 – це ракети, які перебувають на зберіганні уже більше ніж 30 років, а більшість з них років 35-40. За його словами, це ракета, яку потрібно виводити з бойового складу, таких приблизно 7 тисяч.

— Дуже просто тоді робити утилізацію. Замість того, щоб витрачати кошти на утилізацію, вони просто випускаються по нашій території. Якщо порахувати, скільки вони використовують, то їм вистачить цих ракет ще на 3 роки,  повідомив представник ГУР МОУ.

Він додав, що системи «Калібр», за підрахунками, Росія могла виробляти в рік 150-180 штук. І той запас, який у них є, вони бережуть, тому що приблизно 70% комплектуючих не російського виробництва.

Нагадаємо, що в умовах повномасштабної війни з Росією наша країна потребує винищувачі типу F-16. Однак перед тим, як їх отримувати треба налагодити необхідну під літаки інфраструктуру, інженерію і підготувати наших пілотів.

Читайте також: