• вівторок

    1 жовтня, 2024

  • 14.8°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 1 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 14.8° Мінлива хмарність

У «Миколаївелектротрансі» прокоментували слідчі дії на КП: «Готові прозоро та відкрито відстоювати свою законну позицію»

Ілюстраційне фото

У вівторок, 27 червня, на комунальному підприємстві «Миколаївелектротранс» провели обшуки співробітники СБУ спільно з Бюро економічної безпеки.

На КП повідомили, що правоохоронці працювали  за результатами раніше проведеного аудиту. Зазначається, що їм передано документацію, яка пов'язана з укладанням та виконанням договору на встановлення зупинок-укриттів у Миколаєві.

— Закупівлю зупинок-укриттів вже перевіряли працівники Південного офісу Держаудитслужби у Миколаївській області. У своєму акті вони не знайшли порушень процедури проведення закупівлі й виконання договору з боку комунального підприємства «Миколаївелектротранс». Проте, «виписали» непідтверджених взаєморазрахунків між постачальником і їх контрагентами на суму понад 5 мільйонів гривень саме на комунальне підприємство.  За такі висновки нами подано позовну заяву до Миколаївського адміністративного суду, перше засідання з розгляду цього питання відбудеться 17 липня. Те, що відбулося сьогодні, це продовження цієї історії. Але ми готові прозоро та відкрито відстоювати свою законну позицію, не зважаючи на всі обставини, — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що міський голова Олександр Сєнкевич прокоментував допис активістки Юлії Міскевич, в якому вона вказала, що тимчасові сховища, які встановлюють за рахунок меценатів, коштують практично в 2,5 рази дешевше.

Ткож на комунальному підприємстві «Миколаївелектротранс» запевнили, що вони не допускали порушень на 5,8 мільйона гривень під час закупівлі мобільних бомбосховищ на зупинках громадського транспорту.

При цьому, як повідомлялося, комунальне підприємство «Миколаївелектротранс» раніше уклало договір на виготовлення 14 конструкцій за 15 мільйонів 338 тисяч 142 гривні за рахунок міського бюджету. Таким чином, середня вартість одного укриття становить 1 мільйон 95 тисяч 581 гривню.

Також повідомлялося, що Миколаївський апеляційний суд підтримав позицію прокуратури та виніс рішення про екс-посадовця КП «Миколаївелектротранс», якого визнали винним в одержанні хабаря, який він ще й вимагав.

Читайте також: