• понеділок

    16 вересня, 2024

  • 22.4°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 16 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 22.4° Похмуро

Зеленський присвоїв звання Героя України загиблому підполковнику миколаївської 36-ї бригади

Президент Володимир Зеленський присвоїв звання «Герой України» захиснику Маріуполя, командиру самохідного артилерійського дивізіону миколаївської 36-ї окремої бригади морської піхоти підполковника Володимира Торшина.

Відповідний указ №645/2023 від 29 вересня опублікований на сайті президента.

Званням воїн відзначений «за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові».

У Військово-морських силах ЗСУ розповіли, що під безпосереднім керівництвом Володимир Торшина гаубичний самохідно-артилерійський дивізіон забезпечив належну вогневу підтримку позицій підрозділів морської піхоти, які виконували бойові завдання на передових позиціях.

«Під час боїв у місті Маріуполь особисто здійснював управління веденням вогню підпорядкованим підрозділом, тільки завдяки високій майстерності командира особовий склад дивізіону організовано здійснював ураження противника в складних та не притаманних для цього умовах міського бою. Постійна недостатність боєприпасів не зменшувала ефективність застосування самохідного артилерійського дивізіону. Навіть в умовах повного оточення особовий склад дивізіону під особистим керівництвом офіцера вів бойові дії в безпосередньому зіткненні з ворогом. Офіцер до останніх хвилин життя керував обороною ввіреного йому сектора, даючи гідну відсіч загарбникам української землі», — розповіли в ВМС.

Військовий загинув загинув 22 березня 2022 року в Маріуполі, отримавши поранення несумісне з життям внаслідок авіаудару і артилерійського обстрілу.

Нагадаємо, Володимир Зеленський подякував миколаївським військовим 36-ї окремої бригади морської піхоти, які бʼються на Запорізькому напрямку.

Читайте також: