• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 15°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 15° Ясне небо

Опитування: 57% жителів прифронтових регіонів бракує новин про хід війни

57% жителів прифронтових регіонів України хочуть отримувати більше новин про хід війни.

Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології, проведеного 7-12 серпня на замовлення проєкту «Трансформація комунікацій в Україні», який є програмою USAID та Chemonics International Inc.

Щодо новин, які би хотіли отримувати більше — 57% (жителів прифронтових територій — прим.) говорять про інформацію про хід війни. Далі йдуть інформація про наявні програми державної підтримки для громадян (39%), про доступні в громаді послуги (36%) і плани відбудови (33%).

«Можна припустити, що серед населення є як запит на інформацію щодо того, як держава може захистити чи допомогти громадянину в умовах широкомасштабної війни, так і інформацію щодо розуміння своїх перспектив та перспектив громади», — йдеться в опитуванні.

При цьому 65% віддають перевагу отриманню новин у форматі відео. Переважно мова йде про відео до 15 хвилин. Також 53% віддають перевагу коротким інформаційним повідомленням. Про зображення говорять 25%, а про довгі статті — 6%. Формат подкастів чи радіо приваблює 7%.

КМІС провів опитування мешканців 10 прифронтових регіонів. Методом онлайн інтерв’ю було проведено 1000 інтервʼю з дорослими мешканцями прифронтових регіонів. 

За звичайних обставин статистична похибка загальної вибірки (з імовірністю 0,95 і без врахування дизайн-ефекту і особливостей застосованого методу дослідження) не перевищувала 3,1%.Однак за умов війни можуть виникати додаткові систематичні відхилення вибірки.

Нагадаємо, у переважної більшості українців (90%) є запит на боротьбу з корупцією, водночас 58% громадян вважають це пріоритетом №1 для України та її майбутнього.

Читайте також: