• четвер

    19 вересня, 2024

  • 19.2°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 19.2° Переважно ясно

За добу на Миколаївщині вигоріло понад 50 га на відкритих територіях: надзвичайники загасили 30 пожеж

У Миколаївської області протягом 27 вересня в результаті пожеж вигоріло понад 50 гектарів територій.

Про це повідомляє пресслужба ГУ ДСНС Миколаївської області.

Загалом зареєстровано 30 пожеж, з них: 1 — в лісовому урочищі, 7 — в житловому секторі, 12 — на відкритих територіях (в тому числі одна, яка виникла в результаті падіння боєприпасів та уламків від них, ще одна на потенційно небезпечній території, де вогнеборцям довелось працювати у бронезахисті).

Загальна площа пожеж становить понад 50 гектарів. В переважній більшості причинами займань ставало необережне поводження з вогнем.

«Так, внаслідок пожеж знищено: 7 господарських будівель, 1 дачний будинок, 1 літню кухню; пошкоджено: 3 житлові будинки та 3 господарські будівлі», — йдеться в повідомленні.

Також 27 вересня миколаївські рятувальники ліквідували одну з пожеж сухої трави, лісосмуги та шин, яка виникла на потенційно небезпечній території. Площа горіння становила 3 ​​гектарів, пожежникам довелося працювати у засобах бронезахисту.

Надзвичайники наголошують, що на Миколаївщини продовжує панувати спекотна погода, встановлено 5-й надзвичайний клас пожежної безпеки. Тож ризик загорянь у разі порушення правил безпеки досить високий.

Нагадаємо, 23 вересня, на території Миколаївської області зареєстровано 22 пожежі. Зокрема, 99% з них – це сухостої, чагарники, сміття, очерет та пожнивні залишки.

Раніше повідомлялося, 26 вересня, на території Миколаївської області було зафіксовано 36 пожеж.

Нещодавно, на Миколаївщині рятувальникам майже добу довелося гасити пожежу в Андріївському лісництві.

Читайте також: