• четвер

    19 вересня, 2024

  • 20.5°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 20.5° Переважно ясно

На Миколаївщині зібрали 108 тисяч кілограмів сміття

Понад 10 тисяч людей долучилися до акції-прибирання на Миколаївщині. Під час заходу 16 вересня учасники прибрали 1442 локації.

Про це повідомляє прес-центр Всеукраїнського екологічного руху Let's do it Ukraine.

Зазначається, що під час традиційних толок 10 529 учасники очистили 1442 локації у Миколаївській області. Також жителі Миколаївщини разом видалили 45 071 гігабайт цифрового сміття. Всього учасники зібрали 108 266 кілограмів сміття, з яких 4 983 кілограми відходів здали на переробку. 

«Наша країна щодня потерпає від екоциду, наше довкілля зруйноване. Потрібно разом балансувати екосистему, тому що це все впливає на наше життя, здоров’я, їжу, воду, повітря тощо. Саме проведення Всесвітнього дня прибирання в Україні показує всьому світові, що українці готові боротися за свою землю, за своє довкілля і ми всі прагнемо жити у чистоті та добробуті. Запрошуємо кожного громадянина приєднатись до найбільшого екоруху країни та разом відновлювати країну екологічно відповідально до Перемоги!», —зазначила координаторка Всесвітнього дня прибирання в Україні Юлія Мархель.

Відомо, що під час традиційних толок 282 874 учасників очистили 18 442 локацій у 24 областях України. До події долучилися також ековідповідальні громадяни у прифронтових регіонах та містах. 

Зокрема, взяли участь місцеві мешканці Херсонської, Донецької та Луганської областей. Загалом в Україні 16 вересня зібрали 2 421 тонну сміття, з яких 140 тонн відходів здали на переробку.

«Вагу зібраного сміття можна порівняти зі 110 максимально завантаженими фурами!», — йдеться в повідомленні.

На частині локацій учасники сортували знайдене та здавали на переробку: пластик, скло, метал,і жерстяні банки та папір.

Раніше повідомлялося, що адміністрація Центрального району Миколаєва збирається витратити 3 мільйонів 103 тисячі гривень на ліквідацію несанкціонованих звалищ впродовж 2023 року.

Також адміністрація Центрального району Миколаївської міської ради повторно замовила послуги благоустрою зелених зон. Витратити на це планує 958 тисяч 125 гривень.

Нагадаємо, що у Миколаєві з вересня підвищилася вартість вивезення сміття КП «Миколаївкомунтранс» та «Обрій-ДКП».

Читайте також: