• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 14.7°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 14.7° Ясне небо

РФ вдарила по геріатричному пансіонату в Сумах: є поранені та загибла

Росіяни атакували обласний геріатричний пансіонат у Сумах, де мешкали 221 літніх людини. Попередньо, одна особа померла від отриманих травм у лікарні, ще 13 осіб отримали поранення.

Про це повідомили в Сумській військовій адміністрації.

Наразі триває евакуація людей похилого віку, розповів начальник Сумської ОВА Володимир Артюх у коментарі «Суспільному».

«Є поранені, деякі з них у тяжкому стані, їх доставили до лікарні. Наразі триває евакуація людей похилого віку до інших закладів», — зазначив Володимир Артюх.

РФ вдарила по геріатричному пансіонату в Сумах: є поранені та загиблаРФ вдарила по геріатричному пансіонату в Сумах: є поранені та загибла
РФ вдарила по геріатричному пансіонату в Сумах: є поранені та загиблаРФ вдарила по геріатричному пансіонату в Сумах: є поранені та загибла

Згодом стало відомо, що одна людина померла в лікарні.

«Внаслідок влучання, станом на 19 годину, одна людина загинула і 13 отримали травми різного ступеня тяжкості. Розгорнуто штаб ліквідації наслідків авіаційного удару ворога. Пацієнтів пансіонату евакуйовано у спеціально підготовлені для них місця, де створено всі необхідні умови. Людям надається медична і психологічна допомога», — повідомили у Сумській ОВА.

Оновлено о 20:15

Президент України Володимир Зеленський відреагував на обстріл, зазначивши, що за одну сьогоднішню добу, на цей час, російські війська застосували вже майже 90 керованих авіабомб по містах та по українських позиціях. 

«Зараз у Сумах тривають рятувальні роботи після удару російської бомби. Влучання по пансіонату для літніх людей. За наявною зараз інформацією, у будівлі були майже 300 людей — більше 200 пацієнтів та 60 осіб персоналу. Триває евакуація людей і перевіряється, чи є люди під завалами. Відомо вже про поранених, щонайменше одна людина загинула. Мої співчуття. Росія не могла не знати, що цей пансіонат для літніх людей — не військова база, не військовий об’єкт», — повідомив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, в середу, 18 вересня, Куцурубська громада на Миколаївщині зазнала двох атак дронами типу FPV.

Читайте також: