• четвер

    19 вересня, 2024

  • 23.1°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 23.1° Мінлива хмарність

Як 21-річна дівчина стала водійкою тролейбуса у Миколаєві

Водій тролейбуса Дарія Остапенко. Фото: Сергій Овчаришин, «НикВести»Водій тролейбуса Дарія Остапенко. Фото: Сергій Овчаришин, «НикВести»

21-річна Дар'я Остапенко — одна з нових працівниць  «Миколаївелектротранс». Нещодавно вона успішно закінчила курси з підготовки водіїв тролейбусів, організовані підприємством, і вже працює водійкою тролейбуса. 

— Хотіла спробувати, чи можу я сісти за кермо. Знаю, що це складна професія, проте мені подобається. Планую набратися більше досвіду аби почуватися за кермом впевненіше, — каже Дарія.

Дівчина до початку великої війни навчалася у Миколаєві за спеціальністю «Кухар-кондитер» та працювала в одному з закладів Миколаєва. Згодом, за рекомендаціями знайомих вона прийшла на КП «Миколаївелектротранс».

— Курси водія тролейбуса тривали 3 місяці, це теоретичні та практичні заняття. За період навчання я стажувалась на тролейбусах «Дніпро» та «Skoda». Наразі вже три тижні виходжу на маршрути № 2, 6, 7, 9, — розповіла водійка тролейбуса Дарія Остапенко.

Дарія розповідає, що найголовніше та найнебезпечніше випробування на маршруті — Пушкінське кільце через велику навантаженість транспортну на цьому відрізку. 

Також дівчина згадала, й про найстресовіший інцидент, який трапився за період навчання.

— 13 лютого я їздила тролейбусним маршрутом №2 і намагалась припаркуватися біля зупинки на 6 Слобідський. У момент паркування маршрутка раптово виїхала з-за рогу, намагаючись «підрізати» мене. Від зіткнення нас відділяв лише «міліметр»! Проте, я встигла вчасно зреагувати і натиснути на гальмо, тим самим я не допустила ДТП, — розповіла водійка тролейбуса Дарія Остапенко

За інформацією комунального підприємства «Миколаївелектротранс», за час війни загалом 33 люди закінчили курси підготовки водія тролейбуса і вже працюють на підприємстві.

Зазначимо, що навчання є безкоштовним, де учням виплачують стипендію у розмірі 7100 гривень.

ВВодійка тролейбуса Дарія Остапенко. Фото: Сергій Овчаришин, «НикВести»
Водійка тролейбуса Дарія Остапенко. Фото: Сергій Овчаришин, «НикВести»Водійка тролейбуса Дарія Остапенко. Фото: Сергій Овчаришин, «НикВести»
Водійка тролейбуса Дарія Остапенко. Фото: Сергій Овчаришин, «НикВести»Водійка тролейбуса Дарія Остапенко. Фото: Сергій Овчаришин, «НикВести»

Водій тролейбуса Дарія Остапенко та кориспондент «НикВести» Діана Шликова  . Фото: Сергій Овчаришин, «НикВести»Водій тролейбуса Дарія Остапенко та кореспондент «НикВести» Діана Шликова . Фото: Сергій Овчаришин, «НикВести»
рамвайне депо у Миколаєві. Фото: Сергій Овчаришин, «НикВести»Трамвайне депо у Миколаєві. Фото: Сергій Овчаришин, «НикВести»
рамвайне депо у Миколаєві. Фото: Сергій Овчаришин, «НикВести»Трамвайне депо у Миколаєві. Фото: Сергій Овчаришин, «НикВести»
Миколаївські тролейбуси.Миколаївські тролейбуси. Фото: Сергій Овчаришин, «НикВести»
Струмопримачі у тролейбуса.Струмопримачі у тролейбуса. Фото: Сергій Овчаришин, «НикВести»

Фоторепортаж: Сергій Овчаришин, «НикВести»

Читайте також: