• понеділок

    7 жовтня, 2024

  • 16.1°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 7 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 16.1° Похмуро

«Підписані мільйонні контракти для експортерів зерна», — член виконкому Миколаєва Стахурський про результати форуму «Agro&Food Security Forum»

За результатами форуму «Agro&Food Security Forum», який відбувся у Варшаві, підписані експортні багатомільйонні контракти на десятки тисяч тон зернових, зокрема з постачальниками з Миколаївської області.

Про це розповів член виконавчого комітету Миколаївської міської ради Андрій Стахурський у Facebook.

— Приєднавшись до команди Ascet Shipping прийняв участь у форумі «Agro&Food Security Forum» у місті Варшава,  який проходив за підтримки Міністерство аграрної політики та продовольства України та Міністерство сільського господарства та розвитку сільських районів республіки Польщі, основна тема - забезпечення світової продовольчої безпеки, створення нових логістичних ланцюгів, також відбулась робоча поїздка до портів Гданська та Гдині, — зазначив він.

На форумі були присутні представники урядів України та Польщі, провідні українські спеціалісти та оператори ринку, міжнародна агроспільнота - учасники з 26 країн світу.

— Цього року компанії «Ascet Shipping» виповнилось 15 років, не дивлячись на труднощі, пов’язані із повномасштабним вторгненням РФ до України, ми працюємо та розвиваємось, надаючи послуги нашим клієнтам на найвищому рівні, саме для цього нами і була суттєво оновлена команда «Ascet Shipping», підібрані фахівці, чий кваліфікаційний рівень дозволяє приймати складні, зважені рішення, а ім’я Аскет є синонімом професіоналізму, клієнтоорієнтованості та вміння знаходити найефективніше логістичне рішення,  написав він.

Андрій Стахурський  зазначив, що за результатами форум вже підписані експортні багатомільйонні контракти на десятки тисяч тон зернових, зокрема з постачальниками з Миколаївської області.

 Українську агропродукцію вже відправлено до багатьох країн світу, та нарощуються обсяги відвантажень. Цей експорт про: міжнародну суб’єктність України, про робочі місця для наших громадян – це сотні тисяч робочих місць, доходи для українських компаній, надходження до нашого бюджету, кошти на посівну наступного сезону, обороноздатність нашої держави. Україна була, є й буде серед гарантів світової продовольчої безпеки!,  додав член виконавчого комітету Миколаївської міської ради.

Нагадаэмо, що російське вторгнення залишило Україну без 15% потужностей для зберігання зерна.

Декілька тижнів тому російська ракета знищила елеватор у Очакові, зіпсувалися тонни зерна.

Також повідомлялось, що Миколаїв поки не може приєднатися до «зернової угоди». Це питання буде розглянуто тільки у випадку суттєвих змін на південному напрямку по лінії зіткнення.

Читайте також: