• неділя

    6 жовтня, 2024

  • 24.1°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 6 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 24.1° Похмуро

«Слуга народу» Ігнатенко: Миколаївський порт важливо включити до зернового коридору

Депутат Миколаївської облради від партії «Слуга Народу» Євгеній Ігнатенко підкреслив важливість слів Президента України Володимира Зеленського на G20 про необхідність розширення експортної зернової ініціативи.

Про це повідомляє пресслужба Миколаївської обласної організації партії «Слуга Народу».

Під час виступу Президент запропонував додати до угоди порти Миколаївської області – Миколаїв та Ольвія.  

— Дуже сподіваюся, що учасники угоди погодять таку ініціативу. Бо це буде позитивна новина не лише для мешканців Миколаєва та українських аграріїв – а без перебільшення для всього світу!, – каже депутат.  

Він впевнений: більші обсяги українського продовольства допоможуть стримати зростання цін на світових ринках, а для деяких країн взагалі стануть порятунком від голоду. 

— Вірю в Президента, вірю в Україну, вірю в Миколаїв!, – додав Євгеній Ігнатенко. 

Нагадаємо, депутат очолював компанію, яка займається транспортуванням та перевалкою вантажів, а зараз служить в ЗСУ на південному фронті.

Відзначимо, що Миколаїв не міг приєднатися до «зернової угоди» через близькість до фронту. Раніше повідомлялося, що це питання буде розглянуто тільки у випадку суттєвих змін на південному напрямку по лінії зіткнення.

Українська армія з початку минулого тижня звільнила на півдні 179 населених пунктів. Загалом під український контроль повернули 4,5 тисячі квадратних кілометрів території.

Протягом останніх днів Сили оборони півдня досягли значних успіхів по деокупації Миколаївської та Херсонської областей. 10 листопада було звільнено Снігурівку Миколаївської області, а 11 листопада — Херсон та частину Херсонської області на правому березі Дніпра. Ці території були окуповані російською армією з березня 2022 року.

Таким чином Миколаїв нарешті позбувся статусу прифронтового міста. 

Росія, ймовірно, погодиться продовжити угоду щодо експорту українського продовольства, після закінчення терміну її дії 19 листопада.

Пресреліз

Читайте також: