• неділя

    6 жовтня, 2024

  • 18.5°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 6 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 18.5° Мінлива хмарність

Українку вивезли з окупованого Мелітополя до Москви та віддали під суд за нібито підготовку теракту

Військові РФ викрали жительку окупованого Мелітополя Запорізької області та вивезли до Москви, де віддали під суд за нібито підготовку теракту.

Про це редакції «НикВести» повідомили рідні та знайомі викраденої Яніни Акулової. 

Відомо, що жінку вивезли з дому в Мелітополі 11 жовтня. До цього часу місце перебування Яніни Акулової було невідомо, однак 23 листопада в росЗМІ з'явилася інформація, що Лефортівський суд Москви присудив їй два місяці утримання у в'язниці за начебто терористичну діяльність. Разом з нею до російської в'язниці посадили ще двох громадян України – Антона Жуковського та Дмитра Сергєєв. 

— Тобто, громадян України не лише викрали, але й незаконно переправили на територію РФ та намагаються притягнути до відповідальності за надумані злочини, – кажуть родичі жінки. 

Як повідомляє «КоммерсантЪ» з посиланням на пресслужбу російського суду, їх звинувачують у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 30 (приготування до злочину та замах на злочин) та п. «а» ч. 2 ст. 205 (терористичний акт, вчинений організованою групою), ч. 4 ст. 222 (незаконні придбання, передача, збут, зберігання, перевезення, пересилання або носіння зброї, основних частин вогнепальної зброї, боєприпасів, вчиненої організованою групою), ч. 4 ст. 222.1 КК РФ (незаконні придбання, передача, збут, зберігання, перевезення, пересилання чи носіння вибухових речовин чи вибухових пристроїв).

Фото: скриншот з відео допиту Яніни Акулової у Росії

Рідні Яніни Акулової звертаються до правозахисників з проханням допомогти повернути громадян України додому.

— Моя сестра Акулова Яніна, 1987 року народження, має двох неповнолітніх дітей, які дуже чекають на неї!, – каже брат жінки. 

Нагадаємо, російські військові в окупованій Снігурівці, що на Миколаївщині, вдавалися до катувань не лише дорослих, а й дітей. Про це журналістам розповіла 15-річна Настя, яку разом з подругою окупанти викрали і зачинили у підвалі на чотири доби без їжі та води. 

Читайте також: