• неділя

    6 жовтня, 2024

  • 18.4°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 6 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 18.4° Похмуро

На півдні росіяни збільшили інтенсивність ударів іранськими безпілотниками по об’єктах інфраструктури, — ISW

Російсько-окупаційні війська нині завдають ударів по об’єктах критичної інфраструктури на півдні України, використовуючи значно більшу кількість безпілотників іранського виробництва, ніж у попередні тижні.

Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

Там зазначають, що командування Військово-повітряних сил України 10 грудня повідомило, що російські війська здійснили 15 ударів із безпілотників Shahed 136 і 131 по Херсонській, Миколаївській та Одеській областях, а українська ППО збила 10 безпілотників.

Заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко заявив, що внаслідок одного з ударів безпілотником сильно постраждала критична інфраструктура Одеси і відновлення триватиме довше, ніж зазвичай.

— Збільшення темпів атак безпілотниками може свідчити про те, що російські сили накопичили більше безпілотників за тритижневий період їхнього невикористання або що Росія нещодавно отримала або незабаром очікує отримати нову партію безпілотників з Ірану, — вважають в ISW.

Раніше ДТЕК в Одеській області повідомив, що часу на відновлення енергооб’єктів в Одеській області знадобиться набагато більше, ніж в попередні рази після ворожих обстрілів. Влада пише, що може бути до 2-3 місяців.

Читайте також: