• неділя

    6 жовтня, 2024

  • 18.5°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 6 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 18.5° Мінлива хмарність

ЗСУ знищили позицію окупантів на Кінбурнській косі

Заряджений вибухівкою ударний безпілотник ЗСУ влучно атакував будівлю, в якій засіли російські військові.

Відповідне відео оприлюднив 18 грудня оприлюднив правник, партнер юридичної компанії «Прокопчук Груп», яка наразі займається волонтерською діяльністю і захистом інтересів військовослужбовців, Святослав Прокопчук. У підписі до відео зазначений хештег «Кінбурнська коса».

— Окупований російськими військами будинок бомбардовано з українських безпілотників у населеному пункті Покровське, Кінбурнський півострів, – йдеться у дописі.

Дослідники також зазначають: дані кадри свідчать про те, що українські ударні дрони вийшли на новий рівень з точки зору точності і потужності ураження цілі. Після удару будівлю, яка слугувала позицією загарбникам, повністю оповили вогонь і густий білий дим.

Покровське – село з населенням 177 осіб у Миколаївському районі Миколаївської області, розташоване на березі Дніпровсько-Бузького лиману. Станом на грудень 2022 року Покровське є одним з трьох населених пунктів Миколаївщини (разом з Василівкою і Покровкою), що досі залишаються під російською військовою окупацією.

Як відомо, у Миколаївській області залишаються окупованими всього три населені пункти, які знаходяться на території Кінбурнської коси.

Раніше повідомлялося, що на Кінбурнській косі Сили оборони України продовжують бойову роботу щодо звільнення цієї території, військова операція проводиться у режимі тиші.

Нещодавно очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім заявив, що звільнення Кінбурнської коси – це питання часу, «ще й не дуже великого».

Раніше керівниця пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк повідомила, що Кінбурнська коса також буде звільнена від російських окупантів. Наразі це єдина територія Миколаївської області, яка ще перебуває під російською окупацією. 

Також повідомлялося, що Збройні сили вразили район зосередження живої сили, озброєння та техніки росіян на Кінбурнській косі.

Нагадаємо, що російські окупанти продовжують обстрілювати та мінувати заповідну територію Кінбурнського півострову. Майже щоденно на мінах там підриваються дикі тварини, є випадки й людських жертв. Про це йдеться у статті «НикВести» «На межі знищення: Як заповідна Кінбурнська коса потерпає від дій окупантів».

Читайте також: