• субота

    5 жовтня, 2024

  • 24.2°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 5 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 24.2° Переважно ясно

Голова Миколаївської облради Замазєєва не виключає проведення сесій у змішаному форматі: Важливо враховувати думку усіх депутатів

Голова Миколаївської обласної ради Ганна Замазєєва не виключає можливості проведення в майбутньому «гібридних» сесій, коли більшість депутатів збирається на засідання фізично, а частина — онлайн.

Про це вона розказала в коментарі «НикВести».

Голова облради зізналася, що їй «абсолютно не подобається» проведення сесій в онлайн форматі, оскільки депутати не можуть вести дискусії та чути один одного так, як це можливо при очних зустрічах.

— Мені не подобаються онлайн-сесії. Мені абсолютно не подобаються, тому що ти не чуєш так людей (як у сесійній залі, — прим.), ти не можеш відреагувати, ми не чуємо один одного, ми не можемо поспілкуватися, іноді, навіть, покритикувати. Я би дуже хотіла повернутися якнайшвидше, — сказала Ганна Замазєєва.

Наразі одним з оптимальних варіантів, за словами Ганни Замазєєвої, видається проведення засідань сесій обласної ради у змішаному форматі.

— Ми розглядали різні варіанти проведення офлайн зустрічей в інших територіальних громадах, де є така можливість. Але все ж таки під час воєнного стану ми розуміємо, що багато хто з хлопців (депутатів, — прим.) в ЗСУ.  Гібридна (сесія, — прим.) може було б і добре. Це дуже важливо, ми не можемо втратити думку наших колег, які не можуть до на долучитися, тому що вони захищають Батьківщину, — сказала вона.

Однак, як підкреслила Ганна Замазєєва, обласна рада повернеться до традиційного проведення сесій — при першій можливості.

Нагадаємо, миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич вважає, що, незважаючи на дистанційний формат проведення сесій та комісій, робота депутатів міськради та виконавчої влади не змінилась.

Читайте також: