• понеділок

    30 вересня, 2024

  • 16.5°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 30 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 16.5° Похмуро

Ми хочемо стати найпрозорішим містом, — мер Миколаєва

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич хоче, щоб місто стало одним з найпрозоріших у питаннях використання коштів іноземних партнерів. Для цього місто доєдналося до європейської антикорупційної ініціативи.

Про це він розповів у вівторок, 31 січня, на засіданні сесії Миколаївської міської ради.

Мер міста ще раз озвучив своє ставлення до використання коштів іноземних партнерів. За його словами все має відбуватися без втручання українських чиновників.

— На сьогоднішній день ми хочемо стати одним з найпрозоріших міст. Для цього ми співпрацюємо з європейською антикорупційною ініціативою за підтримки Данії для того, щоб розписати всі процеси використання всіх ресурсів, які нам надсилають компанії, а також державні та недержавні організації інших країн для відновлення Миколаєва,  повідомив він.

Олександр Сєнкевич зазначив, що всі закупки проводитимуться за процедурами  Данії та інших держав, які виділятимуть кошти Миколаєву.

— І президенту (Володимиру Зеленському, — ред.) і прем’єр-міністру Данії (Метте Фредеріксен,  прим.) я казав, що я, як міський голова, не хочу торкатися грошей міжнародної допомоги. Ми сказали, що нам потрібно. Нам потрібно відновити школи, садки, труби і так далі, —  зазначив він.

Нагадаємо, що 30 січня в рамках свого візиту у Миколаїв президент Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Данії Метте Фредеріксен оглянули інфраструктуру, зруйновану російським агресором.

Як повідомялося, наприкінці березня президент України виступив перед парламентом Данії Під час звернення він розповів про ракетний удар по Миколаївській ОВА та запропонував Данії взяти участь у відновленні міста після війни. Через кілька тижнів Данія відгукнулася на пропозицію президента Володимира Зеленського та погодилася допомогти Україні з відновленням Миколаєва. Відповідну заяву зробила прем'єр-міністр Метте Фредеріксен.

У п’ятницю, 13 січня, в Миколаєві відбулася зустріч представників Данії та України з приводу планування подальшого відновлення міста. Міністр у справах міжнародного розвитку та глобальної кліматичної політики Данії Ден Йоргенсен відзначив, що його країна зробить усе необхідне для відновлення Миколаєва. Він зазначив, що Данія підтримує Україну всіма наявними засобами, оскільки вважає її народ героями у цій боротьбі та хоче приносити користь.

Читайте також: