• субота

    5 жовтня, 2024

  • 17.3°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 5 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 17.3° Мінлива хмарність

Пропонувала хабар: Голова Харківського окружного адмінсуду отримала 5 років в'язниці

За матеріалами СБУ 5 років за ґратами проведе очільниця Харківського окружного адмінсуду. Вона налагодила механізм одержання грошей за прийняття рішень «на користь» заявників.

Об про це повідомляє СБУ.

Так, у вересні 2020 року очільниця суду запропонувала хабар своїй підлеглій – судді, яка розглядала адміністративну справу представника комерційної структури.

— За 3 тисячі доларів керівниця вимагала прийняти «необхідне» для підприємця судове рішення щодо земельного спору, – розповіли в СБУ.

Того ж року співробітники СБУ спільно з НАБУ і САП затримали очільницю суду на робочому місці під час передачі всієї суми хабаря.

— У травні 2021 року Вища рада правосуддя тимчасово відсторонила суддю від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності, – додали в пресслужбі відомства.

Надалі за матеріалами Служби безпеки Вищий антикорупційний суд визнав фігурантку винною за ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України (висловлення пропозиції та наданні неправомірної вигоди за ухвалення рішення іншим суддею) та призначив покарання у вигляді 5 років ув’язнення з позбавленням права обіймати посаду судді строком на 3 роки. Вирок набуває законної сили після закінчення строку апеляційного оскарження.

Нагадаємо, що Служба безпеки викрила на системній корупції ще одного високопосадовця. Ним виявився заступник начальника одного з управлінь Одеської обласної військової адміністрації.

Читайте також: