• субота

    5 жовтня, 2024

  • 17.5°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 5 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 17.5° Похмуро

Миколаївщина отримала 19 генераторів від литовських партнерів, — Замазєєва

Волонтери литовської організації Lions Klubų Asociacija передали 19 генераторів для потреб Миколаївської області.

Про це повідомила голова Миколаївської обласної ради Ганна Замазєєва. 

— Завдяки посольству Литви в Україні, волонтери литовської організації Lions Klubų Asociacija привезли генератори різної потужності – від 2 до 6 кВт. Цього може вистачити як для звичайної підзарядки техніки, так і на більш вагомі енергоносії, – повідомила вона.

Голова облради додала, що генератори вже доставили до Миколаєва, звідки далі їх розподіляють між громадами, ситуація з електроенергією в яких  найскладніша.

— Справа в тому, що у багатьох громадах, де тривали бойові дії, ворог пошкодив цілі лінії електропередач. Для їхнього відновлення треба дуже багато часу. Енергетики роблять максимум, але багато сіл все ще залишаються знеструмленими, – зазначила Ганна Замазєєва

Вона також додала, що литовці також передали солодощі для українських дійтей: «В коробках, до речі, солодощі для українських дітей. Їх власноруч виготовили литовці. Дякую зарубіжним партнерам за допомогу! Україна точно переможе, тому що з нами весь світ!».

Нагадаємо, голова Миколаївської обласної ради Ганна Замазєєва розповіла, що партнери з Данії будуть самостійно організовувати тендерні процедури, щоб виключити будь-які корупційні ризики при відбудові міста.

Читайте також: