• пʼятниця

    4 жовтня, 2024

  • 21°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 4 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 21° Переважно ясно

Суд залишив у СІЗО ексдепутата міськради Шубіна, який створював концепцію «Миколаївської народної республіки»

Суд залишив у СІЗО колишнього депутата Миколаївської міськради Сергій Шубін, який створював концепцію «Миколаївської народної республіки».

Відповідне рішення Заводський районний суд Миколаєва ухвалив 16 лютого, повідомив у Facebook Дмитро Рябченко. 

Він повідомив, що на прохання Сергія Шубіна суд також заборонив журналістам проводити зйомку судового процесу. За словами Дмитра Рябченко, Сергій Шубін на засіданні був з позитивним настроєм та навіть кепкував з прокурора.

Нагадаємо, завідувач кафедри гуманітарних дисциплін Миколаївського інституту права Національного університету «Одеська юридична академія», колишній депутат Миколаївської міськради Сергій Шубін виявився один з чотирьох зрадників серед представників місцевої влади. До суду вже скеровано обвинувальний акт за частиною 2 статті 111, статтею 111-2, частиною 1 статті 110, частиною 2 статті 436-2 Кримінального кодексу України.

За даними СБУ, Шубін мав отримати одну з керівних посад, якби росіянам вдалося захопити Миколаївську область. Тому він не тільки готував «концепцію» утворення «Миколаївської народної республіки», а й надавав інформацію про підрозділи ЗСУ на території обласного центру.

Сергій Шубін був депутатом Миколаївської міської ради 2006-2010 років від партії Вітренко «ПСПУ». У міськраді він був в одній фракції із Дмитром Ніконовим, самопроголошеним «народним мером Миколаєва» у 2014 році, якого затримали СБУ та обміняли на бійців ЗСУ. У липні 2021 року повідомлялось, що Сергій Шубін на своїй сторінці у фейсбуці пропагував російську мову та культуру.

Читайте також: