• пʼятниця

    4 жовтня, 2024

  • 22.9°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 4 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 22.9° Похмуро

«Сконцентровані та уважні»: Піротехніки ДСНС продовжують розміновувати деокуповані території Снігурівщини

На деокупованій території Снігурівки, що знаходиться в Миколаївській області, рятувальники продовжують роботи по розмінуванню та приведенню її в безпечний стан.

Про це повідомили в пресслужбі Головного управління державної служби України з надзвичайних ситуацій в Миколаївській області.

Аби безпечно могли працювати бригади електриків та відновлювати світло у населених пунктах, десятки професіоналів з міношукачами та щупами прикладають максимум зусиль, очищуючи небезпечні території від ворожих мін та розтяжок.

— Сконцентровані та уважні, крок за кроком, піротехніки ДСНС розміновують деокуповані території Снігурівщини. Вони ставлять попереджувальні таблички та натягують обгороджувальні (маркувальні) стрічки на нових перевірених важливих ділянках. І вони знають, яку високу ціну заплатить людина, що нехтуватиме їх сигналами, – зазначили в управлінні.

Нагадаємо, що з моменту деокупації Снігурівської громади станом на 26 січня піротехніки виявили понад 1 600 різних вибухонебезпечних предметів. Загалом бійці Державної служби з надзвичайних ситуацій вже обстежили понад тисячу гектарів території поблизу будинків та адмінбудівель, які були заміновані російськими військами.

Раніше повідомлялося, що Організація об'єднаних націй виділить 4 мільйони доларів США на закупівлю засобів для розмінування території Миколаївської області.

Читайте також: