• пʼятниця

    4 жовтня, 2024

  • 15.6°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 4 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 15.6° Похмуро

Голова Миколаївської ОВА: «Після відкриття «зернового коридору» бізнес в місто повертатиметься більш інтенсивно»

Великий та середній бізнес буде повертатися більш інтенсивно в Миколаїв, після включення міста в «зерновий коридор».

Про це під час онлайн-брифінгу розповів голова Миколаївської військової адміністрації Віталій Кім, пишуть «НикВести».

За словами голови ОВА маленькі підприємства починають повертатися до Миколаєва та області, що є добрим знаком для економіки регіону. Проте середні та великі бізнеси ще потребують часу та зусиль для поновлення своєї роботи, враховуючи військові ризики та інші виклики.

— Маленький бізнес дійсно повертається в Миколаїв та область. Середньому та великому бізнесу ще необхідний час, через те, що багато грошей та часу потрібно для релокації та поновлення, плюс є військові ризики. Я вважаю, що бізнес буде повертатися більш інтенсивно після відкриття «зернового коридору» в Миколаєві. Вірю, що це буде найближчим часом, місяці, – сказав він. 

Віталій Кім зазначив, що компанія PepsiCo уже вивела своїх працівників на роботу та можливо незабаром випустить свою продукцію. Також, компанія Agrofusion відновлює свій завод та додатково обробляє землю в іншій точці, щоб забезпечити сировиною свій завод. Інші підприємства також поновлюють свою роботу, але головним питанням залишається ринок збуту та логістика, які зараз є дуже складними.

— Також ми розробляємо та відправляємо на Кабмін низку пакет дій, які допоможуть відновити економіку регіону, зокрема, страхування перед банками та лізингову техніку, – резюмував він.

Раніше Віталій Кім закликав бізнес повертатися у Миколаїв для відновлення регіону.

Читайте також: