• пʼятниця

    4 жовтня, 2024

  • 15.8°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 4 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 15.8° Переважно ясно

«Ми пам’ятаємо Миколаївську ОВА», — в Повітряних силах розповіли, куди навесні РФ може спрямувати ракети

Пріоритетними цілям РФ для обстріллів є українські урядові будівлі, будівлі Збройних Сил та Міністерства оборони.

Однак після ракетних обстрілів енергетичної інфраструктури РФ може навесні почати обстріл транспортної інфраструктури, гідротехнічних та очисних споруд, провокуючи екологічні катастрофи, повідомив в інтерв’ю 24 каналу речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

— Все, що може принести горе людям й екологічну катастрофу. Ну і, як бачимо по наслідках 9 березня, ворог не полишає спроб атакувати наш енергетичний сектор, – наголосив він.

Він відзначив, що урядові будівлі ворог може уражати не лише в столиці, а й в інших великих містах, таких як Харків, Миколаїв, тож громадянам варто дотримуватись рекомендацій з безпеки.

— Урядові будівлі – це не лише столиця, адже ми пам’ятаємо про Харківську та Миколаївську ОДА…Треба просто бути готовим і нищити все, що летить на нас. А людям дотримуватись рекомендацій з безпеки, – додав Юрій Ігнат.

Речник також наголосив, хоч виробництво в рф триває, основний стратегічний запас новітніх крилатих і балістичних ракет вичерпується. Йдеться про Х-101, «Калібр», «Іскандер-М», «Кинджал». Це зброя, яка може летіти далеко й влучати у радіусі 10–20 метрів, – пояснив Юрій Ігнат.

Нагадаємо, вранці 29 березня російські військові ракетою влучили в дев’ятиповерхову будівлю Миколаївської ОВА. В результаті була зруйнована її центральна секція з дев’ятого по перший поверхи. Тоді у ДСНС повідомили про 12 загиблих і 33 поранених. Пізніше місцева влада повідомила, що кількість загиблих зросла до 28.

Пізніше опублікували список загиблих у результаті ракетного удару росіянами по будівлі Миколаївської ОВА.

Голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім повідомив, що зруйнована в березні обстрілом російської армії будівля ОВА, не підлягає відновленню.

Читайте також: