• вівторок

    8 жовтня, 2024

  • 13.1°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 8 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 13.1° Мінлива хмарність

Майже на всіх котельнях «Миколаївоблтеплоенерго» вже є установки для очищення води від солі

У Миколаєві майже у всіх котельних «Миколаївоблтеплоенерго» вже встановили спеціальні осматичні установки, які будуть очищати воду перед подачею її в мережі.

Про це під час сесії Миколаївської міськради 8 вересня повідомив мер Олександр Сєнкевич, пишуть «НикВести».

Нагадаємо, що наприкінці серпня міський голова зазначав, що опалювальний сезон в Миколаєві має пройти за планом, хоч і буде найскладнішим за всі роки. Одним із проблемних питань залишається солона вода, яка здатна зруйнувати мережі. Наразі, за словами Олександра Сєнкевича, це питання під контролем, воду будуть очищувати спеціальними установками.

— Ми готуємося до запуску опалювального сезону в стандартному режимі. Готуємо всі котельні. На даний момент майже на всіх котельнях  «Миколаївоблтеплоенерго» встановлені осматичні установки, які будуть очищати воду. Вода буде подаватися в систему опалення очищеною та несолоною. Зараз ми також працюємо з державним підприємством «Миколаївська ТЕЦ» щодо забезпечення також водою. Вони займаються питаннями свердловин. Також ми маємо отримати велику осматичну установку та передати їм на баланс, щоб вони також підготували воду,  зазначив він.

Нагадаємо, що процес підготовки до опалювального сезону в Миколаєві знаходиться на контролі Офісу Президента та Мінрегіону.

Голова ОВА Віталій Кім також впевнений, що прийдешній опалювальний сезон для Миколаївської області буде важким. Зокрема, через можливі пориви труб у Миколаєві, який вимушений  користуватися солоною водою з Дніпро-Бузького лиману.

Раніше міський голова повідомляв, що в Миколаєві планують «зашивати» квартири без вікон, власники яких евакуювалися.

Також  міська влада Миколаєва розглядала розглядає варіант вибіркового опалення будинківу зимовий період. Це насамперед торкнеться будинків, де не встигли вчасно замінити розбиті вікна. Крім того, частину будинків неможливо буде опалювати через технічні проблеми. 

Читайте також: