• понеділок

    7 жовтня, 2024

  • 17.7°
    Гроза

    Миколаїв

  • 7 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 17.7° Гроза

Теплогенеруючим компаніям рекомендовано скоротити споживання газу на 10%, — в Миколаївській ОВА вважають це не критичним

Теплогенеруючим компаніям Миколаєва та області рекомендовано знизити споживання газу на 10% по відношенню до попереднього періоду.

Про це розповів заступник голови Миколаївської ОВА Валентин Гайдержи в інтерв’ю ТРК «НІС-ТВ».

Він зазначив, що зниження споживання газу стосується не тільки Миколаївської області, відповідно до постанови Кабінету Міністрів, економити має вся Україні.

Валентин Гайдаржи зазначив, що вже прораховані варіанти пониження споживання газу за рахунок додаткових заходів з енергозбереження.

— По КП обєми залишились ті ж, планується взяти частину навантаження в Інгульському районі, в районі Херсонського шосе. Через різні причини. По Миколаївській ТЕЦ також пропрацювали. В принципі варіанти пониження на 10% у нас є за рахунок додаткових заходів з енергозбереження. І знов ж таки, ми південний регіон, будемо сподіватися, що до моменту початку опалювального сезону, температурний режим не матиме різкого зниження. Зниження  це не критично,  повідомив Валенин Гайдаржи.

Рані ше повідомлялося, що жителям Миколаївщини, які знаходяться неподалік лінії фронту видаватимуть безкоштовні дрова в залежності від розмірів їхніх будинків.  

Раніше повідомлялося, що на територіях, прилеглих до зон проведення бойових дій, зокрема і в Миколаївській області, влада забезпечить мешканців безоплатною деревиною, щоб кожна сім’я мала можливість зігріти оселю протягом осінньо-зимового періоду. Відповідну ініціативу Мінреінтеграції у вівторок, 27 вересня, підтримав Уряд, видавши розпорядження про перерозподіл коштів і схваливши відповідні розрахунки.

Отримати безкоштовно дрова на період опалювального сезону зможуть не всі жителі Миколаївської області. В першу чергу дрова надаватимуть людям, що проживають біля лінії фронту. 

Нагадаємо, перший заступник Миколаївського міського голови Віталій Луков порадив миколаївцям знайти на зимовий період житло за межами міста. Це пов'язано з тим, що у цей час через бойові дії Миколаїв може залишитись без теплопостачання, водопостачання або електроенергії.

Читайте також: