• субота

    5 жовтня, 2024

  • 17.6°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 5 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 17.6° Мінлива хмарність

У Херсоні залишилось близько 20% мешканців через постійні обстріли росіян

У Херсоні через постійні обстріли залишилось близько 20% відсотків жителів.

Про це під час онлайн-брифінгу у медіацентрі Україна-Одеса повідомив прес-офіцер комендатури Херсону Дмитро Плетенчук, пише УНІАН.

— Наразі в Херсоні залишається близько 20% жителів. Це менш ніж 60 тисяч людей. До повномасштабного вторгнення тут мешкало приблизно 333 тис. Близько 100 тисяч людей виїхали під час окупації, інші – коли після деокупації міста почалися обстріли, – сказав він.

За словами Дмитра Плетенчука, російські військові кожного дня наносять удари по всьому місту з систем залпового вогню БМ-21 «Град». Паралельно вони обстрілюють інфраструктурні об’єкти: в першу чергу – лікарні, об’єкти енергетичного забезпечення, також – людні міста.

Він додав, що ворог застосовує для обстрілів міста міномети, танки, великокаліберну артилерію.

— Щоб цього не відбувалося, нам потрібно відігнати їх від лівого берега хоча б на 100 км, – каже прес-офіцер.

Водночас він припускає, що, виходячи з досвіду Миколаєва, який щонедавно страждав від тотальних ракетних обстрілів, окупанти почнуть використовувати більш важке озброєння проти мирних херсонців. Зокрема, пушки «Піон», реактивні системи залпового вогню «Торнадо», ракети С-300 тощо. Тому необхідно, щоб ворога відтіснили далі від міста десь на 150 км.

Дмитро Плетенчук підкреслив, що наразі безпечних локацій у Херсоні нема. Найбільше страждає мікрорайон «Острів», яких перебуває на віддаленні від інших районів міста.

— На жаль, люди не прислухаються до рекомендацій залишити цей мікрорайон. Дехто залишається там з дітьми, – сказав він.

Нагадаємо, під обстріл російських військ у Херсоні потрапила лікарня. Внаслідок ворожих ударів поранена медсестра.

Читайте також: