• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 14°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 14° Ясне небо

Велийкий бізнес повертаєтся: у Миколаєві відновлює роботу пивзавод

Миколаївське відділення пивовареного концерну AB InBev Efes (відомого, як пивзавод «Янтар» – прим.) готується до поновлення роботи після того, як після початку повномасштабної війни було змушене припинити свою діяльність.

Про це повідомили у пресслужбі керівництва підприємства, пише Миколаївська правда

Через ворожі атаки, крім миколаївського, припинили свою роботу пивзаводи у Чернігові та Харкові. Увесь час вимушеного простою концерн платив усім працівникам зарплату у повному обсязі. З другої половини березня 2023 року працівники Миколаївського відділення пивовареного концерну готують підприємство до поновлення роботи.

Керівництво пивзаводу сподівається налагодити випуск пива до кінця квітня. А поки що робітники прибирають приміщення після розбору завалів від обстрілів, миють, налаштовують обладнання, проходять необхідні інструктажі.

Концерн AB InBev Efes, український підрозділ найбільшого світового пивоварного концерну Anheuser-Busch InBev, а також найбільшої пивоварної компанії Турції Anadolu Efes. Компанія є лідером на українському ринку пива з 2000 року. 

Раніше повідомлялось, що великі підприємства Миколаївської області поновлюють своє виробництво. Зокрема на території області відновлять свою роботу два комплекси компанії PepsiСo з виробництва чипсів, соків та напоїв.

Нагадаємо, що в Миколаївській області також руйнувань зазнали три заводи компанії «Agrofusion», які знаходились на лінії фронту, а саме в Вітовському і Снігурівському районах Миколаївської області, зазнали руйнувань. Директор компанії «Agrofusion» Сергій Сипко повідомив, що два заводи компанії «Agrofusion», які з початку повномасштабного вторгнення зазнали значних руйнувань, можуть відновити свою роботу на повну потужність вже в серпні цього року.

Читайте також: