• понеділок

    30 вересня, 2024

  • 24°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 30 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 24° Похмуро

125 об’єктів будуть працювати офлайн, — Кім розповів, як з вересня проходитиме навчання на Миколаївщині

З 1 вересня на Миколаївщині відновлять роботу в очному режимі 125 навчальних закладів.

Крім того, ще 175 закладів вийдуть на змішану форму навчання, розповів на брифінгу у Media Center-Укрінформ начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім.

— Щодо навчальних закладів і дитячих садків, то у нас 1042 таких об'єкти в області, 33 з них повністю зруйновані — це 19 шкіл та 14 садочків. Основна проблема у тому, що у нас не було передбачено більше ніж в половині закладів укриттів, лише у 32% укриття є.  Зараз робимо укриття, приводимо їх до ладу, до норм, — розповів очільник ОВА.

Нагадаємо, з 1 вересня Міністерство освіти та науки України рекомендує вищим навчальним закладам та коледжам, які не розташовані в зонах бойових дій перейти на очний формат навчання.

Раніше повідомлялось, що у Миколаєві починають працювати дитячі садки у Заводському та Корабельному районі. Загалом їх можуть відвідувати 800 дітей.

Також 22 червня комісія, створена міським головою Миколаєва Олександром Сєнкевичем, перевірила укриття у дитячому садку у Центральному районі та рекомендувала дозволити набір та приймання дітей у заклад.

Нагадаємо, що у 45% шкіл Миколаєва немає укриттів, які необхідні для очного навчання дітей в умовах війни. Проте міська влада разом зі спеціалістами шукають варіанти розв'язання цієї проблеми та планують облаштовувати приміщення під укриття на перших або напівпідвальних поверхах навчальних закладів. Про це йдеться у статті «Загрози та виклики перед початком навчального року: чи повернуться діти за парти в Миколаєві» на «НикВести».

Скільки укриттів планують облаштувати у 2023 році, які умови очікують там на дітей  – читайте у статті «НикВести».

Читайте також: