• субота

    28 вересня, 2024

  • 16.9°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 28 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 16.9° Ясне небо

У Миколаєві арештували мешканку Херсона, підозрювану у державній зраді

У Миколаєві суд відправив під варту без права на заставу жительку Херсону, яка підозрюється у держзраді.

Про це повідомили у Центральному суді Миколаєва.

Зазначається, що жінка через Telegram-канал надсилала росіянам фото та відео наслідків ворожих обстрілів Херсону, в тому числі по об’єктам критичної інфраструктури з використанням «дронів-камікадзе». В подальшому ці дані публікувались у ворожих Telegram-каналах.

У судовому засіданні підозрювана не визнавала провину, зазначала, що просто «висловлювала свою думку з приводу подій».

Також зазначається, що підозрювана намагалася втекти за межі України.  З урахуванням тяжкості покарання, яке загрожує підозрюваній у разі доведення вини, слідчий суддя Іван Дірко ухвалив, застосувати до підозрюваної запобіжний захід у виді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Раніше повідомлялося, що Центральний районний суд Миколаєва взяв під варту мешканку Херсону, яка входила до виборчої комісії на псевдореферендумі по входженню області до складу РФ та підозрюється в колабораційній діяльності.

Нагадаємо, правоохоронці повідомили про підозру жителю Южноукраїнська, який з початку повномасштабного вторгнення РФ поширював антиукраїнські матеріали в соцмережі.

Також нагадаємо, що на початку жовтня Служба безпеки України в Миколаївській області викрила російську агентурну мережу з 13 місцевих жителів, які працювали на ФСБ.

Читайте також: