• четвер

    19 вересня, 2024

  • 16.1°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 16.1° Похмуро

На Миколаївщині мають погодити ще чотири офіційних місця тимчасового зберігання відходів від руйнувань

На Миколаївщині визначено лише одне офіційне місце тимчасового розміщення будівельного сміття, утвореного внаслідок російських обстрілів. Ще чотири громади на етапі погодження документів.

Про це йдеться у матеріалі «НикВести» — «Сміттєва реформа на шляху до ЄС: як Миколаївщина вчиться справлятися з відходами за новими стандартами».

У Миколаївській ОВА повідомили, що по області офіційно визначено одне місце зберігання відходів від руйнувань — Миколаївський міський полігон.

Крім того до облвійськадміністрації звернулися чотири громади, а саме Снігурівська міська громада, Новобузька міська громада, Привільненська сільська громада та Інгульська сільська громади для визначення місць тимчасового зберігання відходів від руйнувань. Зараз триває погодження місць та площ.

Нагадаємо, що у червні цього року у Миколаєві розпочали прибирати сміття, що залишилось після руйнувань житлових будинків внаслідок російських прильотів.

все сміття вивозять на спеціально відведений майданчик на міському полігоні твердих побутових відходів у селі Весняне. Вартість робіт 3,4 млн грн. В подальшому відходи планують подрібнювати та повторно використовувати.

Для цього до кінця 2023 року Миколаїв має отримати від міжнародних донорів подрібнювач для будівельного сміття, що утворилося внаслідок обстрілів і бомбардувань міста.

Також Миколаїв очікує від Японських партнерів нове обладнання для демонтажу зруйнованих будівель і переробки будівельного сміття.

Читайте також: